Student bedrijfskunde per direct opzoek naar een afstudeerstage!

Arend

Aan de slag met een bedrijfskundig onderzoek!

Dit is Arend

Ik stel je graag voor aan Arend! Een 24-jarige afstudeerstudent uit Utrecht van de HBO opleiding bedrijfskunde. Voor deze opleiding is hij opzoek naar een uitdagende afstudeerstage. Tijdens deze stage moet hij een waardevol onderzoek doen en daarnaast is hij bereidt zichzelf 3 dagen in te zetten voor de organisatie. Het onderzoek kan gaan over een hele hoop bedrijfskundige onderwerpen, denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van een proces.

Arend heeft gekozen voor zijn huidige HBO opleiding doordat deze breed georiënteerd is, na het behalen van de HAVO vond hij namelijk ondernemen en managent erg interessant (beide aspecten komen meermaals aanbod in de opleiding bedrijfskunde). Vakken die Arend erg interesseren zijn procesmanagement en bedrijfseconomie, een vak die hem minder interesseert is recht. Naast de vele theoretische vakken heeft Arend ook een minor gevolgd, namelijk de minor bedrijfsovername en franchising (wat weer goed aansluit bij zijn interesse in ondernemen).

In het derde jaar heeft Arend ook een meewerkstage gelopen bij een beveiligingsbedrijf voor huizen, denk aan beveiligingshekken, alarmsystemen en camerasystemen. Tijdens deze stage heeft hij zich bezig gehouden met zowel marketing als sales. Dit verliep zelfs zo goed dat Arend een contract is aangeboden als sales manager, waar hij tot de dag van vandaag nog steeds werkzaam is.

Wanneer ik aan Arend vraag wat een eigenschap is die hij zou willen verbeteren verteld hij mij dat hij soms te kritisch kan zijn. Dit houdt in dat hij soms te lang door kan gaan, wat tijd kost, als iets nog niet helemaal naar wens is (perfectionistisch). Als ik Arend verder zou moeten omschrijven in woorden, zou ik de volgende woorden gebruiken:
1. Zelfstandig
2. Betrouwbaar
3. Ondernemend
4. Creatief
5. Sociaal

Dit kan Arend voor je doen

;

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Schoolproject: Voor het vak adviseren heeft Arend samen met studiegenoten een rapport opgesteld over het bedrijf Walraven B.V.. Zij hebben het bedrijf geanalyseerd en de knelpunten weggewerkt in het sorteringsproces. Hierdoor waren er grote verbeteringen in de foutmarge en de tijd om pakketten de deur uit te krijgen.

Business Process Management (BPM) Tijdens de studie van Arend heeft hij geleerd om een bedrijf los van elkaar te zien d.m.v. processen en die los van elkaar te kunnen verbeteren. BPM richt zich op het verbeteren van alles bedrijfsprocessen waardoor je afstemming krijgt in de keten net als kwaliteitsmanagement en continue verbetering. Van het project BPM heeft Arend geleerd om tegenhoudende processen te vinden in een bedrijf en die te veranderen om de efficiency van een bedrijf te vergroten.

Arend heeft ook een stage gelopen in Amsterdam bij SmartAlarm B.V. Tijdens deze stage waren zijn taken vooral sales, klantcontact en enige taken boekhouding (facturering etc.) Hij heeft hier veel ervaring opgedaan tijdens zijn stage (d.m.v. zelfstandige en samenwerk opdrachten). Na zijn stage heeft hij ook nog enige tijd gewerkt bij dit bedrijf als salesverantwoordelijke. Tijdens de eerste stage heeft Arend ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en het kantoor.

Tijdens de Minor van Arend heeft hij ook veel ervaring opgedaan op het gebied van bedrijf due dillegence. Tijdens het due diligence-onderzoek wordt een onderneming of een persoon zorgvuldig geanalyseerd op economische, juridische, fiscale en financiële omstandigheden. Dit is één van de vakken van de minor Bedrijfsovername en Franchising waar hij heeft geleerd over het analyseren van een bedrijf en wat voor stappen je daarmee kan ondernemen.