Resultaatgerichte Technische Bedrijfskunde student op zoek naar afstudeerstage!

Djorno

Djorno kan aan de slag met technische procesoptimalisaties binnen uw organisatie.

Dit is Djorno

Mag ik je voorstellen aan Djorno? Djorno is een gedreven student technische bedrijfskunde met een passie voor het verbeteren van processen. Sinds kleins af aan is hij altijd al op zoek gegaan naar praktische oplossingen en verbeteringen voor eventuele problemen. Djorno is op zoek naar een stage waar hij zijn kennis en vaardigheden kan inzetten en verder ontwikkelen.

Djorno heeft tijdens zijn studie en eerdere stages al veel ervaring kunnen opdoen in het werken met data en verbeteren van technische processen. Zo heeft hij eerder al een groot project kunnen uitvoeren, waarbij hij aan de hand van zelf verzamelde data verschillende processen zodanig heeft kunnen aanpakken, dat de productiviteit en werksfeer van het bedrijf zeer positief zijn gestegen. Mede hierdoor is zijn passie voor het verbeteren van technische processen alsmaar gegroeid.

Djorno is op zoek naar een afstudeerstage waarbij hij zich kan focussen op procesoptimalisaties. Hierin zal hij 2 dagen in de week meewerken en verder op locatie zijn onderzoek uitvoeren. Hij is op zoek naar een organisatie waar technische processen kunnen worden verbeterd. Dit doet hij het liefst bij een grote organisatie.

Een aantal woorden die Djorno omschrijven zijn oplossingsgericht, resultaatgericht, zelfstandig, proactief en structuurvaardig.

Dit kan Djorno voor je doen

✔️ Procesoptimalisatie van interne logistiek
✔️ Data analyses
✔️ Aan de slag met productieprocessen
✔️ Toepassen van verbeteringen
✔️ Data verwerking

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

In het begin van het derde studiejaar heeft Djorno samen met een klasgenoot genaamd Lieke een stageopdracht mogen uitvoeren bij Van Vliet Potplants. Bij de kennismaking kregen zij vanuit het management de vraag: 'Hoe kan er meer productiviteit uit de huidige situatie van Van Vliet worden gehaald?'

Vanuit deze vraagstelling zijn Djorno en Lieke aan de slag gegaan met een uitgebreid onderzoek en kwamen ze door informatie uit het ERP-systeem tot de conclusie dat er sprake was van een wisselende aanvoer van de producten, wat ze ook op de werkvloer zagen. Op sommige momenten werd er hard gewerkt en was er veel activiteit, terwijl er op andere momenten veel inactiviteit was, waarbij werknemers bijna stil stonden. Dit resulteerde in aanzienlijk verlies van productiviteit.

Toen zijn zij begonnen met metingen binnen de verschillende processen om gegevens te verzamelen en dit probleem van inactiviteit te onderbouwen en later een oplossing te vinden. Na het meten werden deze veronderstellingen bevestigd, en ze begonnen met het zoeken naar een oplossing.

Toen besloten ze om deze metingen te segmenteren naar tijdsduur van verschillende handelingen, zodat ze een schatting konden maken van het benodigde werk dat nog gedaan moest worden. Hiermee konden ze aan het begin van de dag een planning opstellen, zodat het personeel op basis van deze planning kon worden ingedeeld en de producten konden worden gebufferd, zodat het personeel de hele dag op een constant tempo productief kon zijn.

Het resultaat van deze stage was dan ook dat het verlies aan productiviteit werd beperkt en dat het personeel op een consistente manier kon werken zonder grote schommelingen. Lieke en Djorno kijken zeer tevreden terug op het resultaat, omdat niet alleen de productiviteit werd verhoogd, maar ook het personeel een prettigere manier van werken kon aannemen, waarbij bovendien informatie werd verzameld voor toekomstige projecten.