Maurits student Bedrijfskunde op zoek naar een commerciële afstudeerstage!

Maurits

Maurits kan 2 dagen per week meewerken en daarnaast onderzoek doen naar een bepaald proces

Dit is Maurits

Mag ik je voorstellen aan Maurits? Maurits is een ambitieuze en gedreven student die op zoek is naar een afstudeerstage waar hij zijn commerciële vaardigheden verder kan ontwikkelen en kan bijdragen aan de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Zijn voorkeur gaat uit naar een functie in sales of accountmanagement, waar hij vanuit zijn bijbaan bij Apple al de nodige ervaring heeft opgedaan. Tijdens zijn stage kan Maurits 2 dagen meewerken en de overige dagen aan zijn scriptie besteden.

Naast zijn opleiding Bedrijfskunde heeft Maurits ook een mbo marketing/communicatie-opleiding afgerond. Hij wilde zichzelf graag verdiepen in bedrijfsprocessen en koos daarom voor de opleiding Bedrijfskunde. Om zich verder te ontwikkelen, volgt hij online cursussen Lean Six Sigma om zijn persoonlijke skills te verbeteren.

Maurits heeft tijdens zijn opleiding al verschillende onderzoeken uitgevoerd, waaronder een finance onderzoek waarbij hij het facturatieproces wist te optimaliseren en met 175% te laten stijgen. Dit deed hij door de flowchart in kaart te brengen en te kijken waar de verspillingen en wachttijden lagen. Vervolgens schreef hij een implementatieplan voor de organisatie.

Tijdens zijn afstudeerstage wil Maurits een intern onderzoek uitvoeren en ondersteuning bieden op salesgebied. Hij heeft ook interesse in IT en heeft daarom de minor data science gevolgd. Dit is dan ook een vakgebied wat hem erg interesseert.

Maurits is een teamspeler die graag samenwerkt om het beste resultaat te bereiken. Hij is ambitieus, leergierig en heeft een commerciële instelling. Met zijn kennis, vaardigheden en ervaring zou hij een waardevolle toevoeging zijn voor een organisatie die op zoek is naar een commercieel talent dat ook oog heeft voor het optimaliseren van processen.

Woorden die Maurits omschrijven:
- Enthousiast
- Gedreven
- Communicatief vaardig
- Empathisch
- Resultaatgericht

Dit kan Maurits voor je doen

✔ Sales/accountmanagement
✔ 2 dagen per week meewerken
✔ Procesoptimalisatie onderzoeken en adviseren

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Situatie: Maurits voert momenteel een onderzoek uit bij een detacheringsbedrijf. Het bedrijf heeft aangegeven dat het facturatieproces niet optimaal verloopt en Maurits heeft de taak gekregen om dit probleem te onderzoeken en te kijken waar er ruimte is voor verbetering.

Taak: Als bedrijfskundige is het belangrijk om problemen vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Maurits heeft daarom het probleem benaderd vanuit procesmanagement, informatiemanagement en gedrag in organisaties. Op deze manier kreeg hij een volledig inzicht in het probleem.

Actie: Maurits heeft het proces in kaart gebracht en door middel van interviews en analyses heeft hij verschillende knelpunten kunnen identificeren. Samen met zijn studiegenoten heeft hij onder andere de Murakami-methode, flowcharts, digital dashboards en de PIC-NIC-methode toegepast om deze knelpunten inzichtelijk te maken. Op dit moment is Maurits bezig met het analyseren van deze bevindingen.

Reflectie: Het uiteindelijke doel van het onderzoek van Maurits is om advies uit te brengen en dit eventueel te implementeren. Hij beschikt over de Lean Six Sigma Yellow Belt, wat hem goed van pas is gekomen bij dit onderzoek. Om zijn expertise verder uit te breiden is hij ook bezig met het behalen van zijn Lean Six Sigma Green Belt.