Gemotiveerde bedrijfskunde student op zoek naar een afstudeerstage per februari

Stijn

Dit is Stijn

Maak kennis met Stijn. Deze bedrijfskundige student is op zoek naar een afstudeerstage vanaf februari. Hij kan verschillende onderzoeken oppakken, maar heeft de voorkeur voor klantcontact en/of logistieke vraagstukken. Stijn geeft aan de focus te moeten leggen op het onderzoek, maar mag ook op basis van zijn onderzoek 2 dagen in de week meewerken.

Stijn heeft zijn middelbare school afgerond op het vmbo en heeft gekozen voor MBO 4. Zijn eerste keuze was de opleiding creatief vakman (interieurbouw), mede vanwege zijn kennis en ervaring met deze opleiding binnen zijn familie. Stijn wilde leren hoe hij het beste met zijn handen kon werken en heeft de opleiding succesvol afgerond. Echter, hij wilde toch een stapje omhoog wat betreft het academische niveau.

De keuze viel op de vervolgstudie bedrijfskunde associate degree. Deze opleiding is breed opgezet en biedt veel opties voor de toekomst. Dit sprak hem aan omdat hij nog geen specifieke specialisatie wist en deze tijdens de opleiding open wilde houden. Nu heeft Stijn de voorkeur voor inkoop/verkoop, logistiek en HR. Tijdens zijn stage vindt hij het niet erg om ook op een stukje administratie mee te werken als dit helpt om de organisatie beter te leren kennen.

Stijn is een persoon met een duidelijke mening en kan deze goed overbrengen op anderen. Hij kan duidelijk communiceren over voorwaarden en durft direct te zijn op een sociale manier. Daarnaast is hij door zijn MBO-opleiding creatief geworden en kan hij werken met programma's als AutoCAD en Canva. Hij beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed.

Dit kan Stijn voor je doen

- Logistiek
- Klantcontact
- HR

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Project 1: Stage bij BIC Bedrijfswagens – Evaluatierapport en Verbeteringsvoorstel

In het kader van zijn opleiding Bedrijfskunde aan Avans voltooide Stijn Vissers vorig jaar een stage bij BIC Bedrijfswagens. Gedurende deze stageperiode heeft hij een diepgaand evaluatierapport geschreven over specifieke bedrijfsprocessen binnen BIC Bedrijfswagens. Zijn analyse omvatte het identificeren van zowel efficiënte aspecten als potentiële knelpunten. Op basis van zijn bevindingen heeft Stijn een gedetailleerd verbetervoorstel ontwikkeld. Hierin werden concrete aanbevelingen gepresenteerd om operationele processen te optimaliseren en de algehele efficiëntie te verbeteren. Stijn demonstreerde hierbij uitstekende analytische vaardigheden en een proactieve benadering om positieve veranderingen binnen de organisatie te bewerkstelligen. Zijn betrokkenheid bij het schrijven van het evaluatierapport en het formuleren van het verbetervoorstel illustreert zijn vermogen om theoretische kennis in de praktijk toe te passen.

STAR-situatie:

Tijdens de stage bij BIC Bedrijfswagens stond Stijn voor de uitdaging om de operationele efficiëntie te verbeteren. Hij analyseerde de bestaande processen, identificeerde knelpunten en formuleerde vervolgens praktische aanbevelingen in het verbetervoorstel. Stijn's inspanningen resulteerden in een duidelijk overzicht van de sterke punten van het bedrijf en strategieën om eventuele tekortkomingen aan te pakken, waarmee hij aantoonde hoe hij met succes complexe zakelijke vraagstukken kon aanpakken.

Project 2: Verandermanagement – Evaluatie van Nieuwe Bedrijfsverandering

In het kader van het vak Verandermanagement heeft Stijn Vissers een uitdagend project uitgevoerd waarbij hij een bedrijf moest identificeren dat recentelijk een verandering had doorgevoerd. Zijn doel was om de effectiviteit van deze verandering te evalueren en te bepalen of het de meest geschikte oplossing was voor de organisatie. Stijn koos zorgvuldig een bedrijf en voerde een diepgaande analyse uit van de implementatie van de verandering, waarbij hij zowel kwantitatieve als kwalitatieve gegevens verzamelde. Hij gebruikte diverse methoden om de impact van de verandering op de organisatiecultuur, productiviteit en tevredenheid van medewerkers te beoordelen. Stijn's project benadrukte zijn vermogen om theoretische concepten zoals verandermanagement in de praktijk toe te passen en zijn kritisch denkvermogen te gebruiken om de effectiviteit van bedrijfsbeslissingen te beoordelen.

Star-situatie:

Binnen het Verandermanagement-project paste Stijn zijn theoretische kennis toe door een bedrijf te selecteren dat onlangs een substantiële verandering had doorgemaakt. Hij voerde een grondige evaluatie uit, gebruikmakend van kwantitatieve en kwalitatieve gegevens, om de impact van de verandering op verschillende aspecten van de organisatie te beoordelen. Stijn's vermogen om kritisch te analyseren en de effectiviteit van de bedrijfsverandering in kaart te brengen, weerspiegelt zijn bekwaamheid om complexe vraagstukken op het gebied van verandermanagement aan te pakken.