Gedreven bedrijfskundige student op zoek naar een afstudeerstage per februari.

Floris

Dit is Floris

Maak kennis met Floris. Deze bedrijfskundige student is op zoek naar een afstudeerstage vanaf februari. Hij kan helpen bij diverse vraagstukken binnen bedrijfsvoering, zoals duurzaamheid, innovatie en procesoptimalisatie. Floris gaat afstuderen en zal volledige focus leggen op het probleem en kan om de organisatie beter te leren kennen, 1 dag per week meewerken.

Floris begon zijn middelbare school op de HAVO. Vanuit hier wilde hij graag een economische studie volgen met veel kansen in de toekomst. Tijdens zijn opleiding kwam hij erachter dat hij toch graag meer focus legt op onderwerpen en zoekt tijdens zijn stage verdieping in een thema, zoals duurzaamheid. Tijdens zijn Minor heeft Floris meer kennis opgedaan op het gebied van het gebruik van data en de blockchain.

Tijdens zijn vorige stage heeft Floris onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van eindgebruikers. Zo heeft hij verschillende huishoudens geholpen om te verduurzamen en zo bij te dragen aan een betere toekomst. Daarnaast heeft Floris gewerkt aan een opdracht om te onderzoeken hoe glasvezel gelegd kan worden voor de gemeente Utrecht. Zo heeft hij gekeken naar andere gemeentes en ervoor gezorgd dat alles weer op de juiste manier werd hersteld als de straat opengebroken was.

Als Floris zichzelf moet omschrijven, doet hij dat aan de hand van zijn sociale karakter. Hij geeft aan sportief en gefocust te zijn, en een directe mening gaat Floris niet uit de weg. Wel vindt hij het lastig om fouten te maken, vooral als ze voorkomen hadden kunnen worden. Hierdoor kan hij extra energie en tijd steken in iets dat al goed is afgerond. Verder heeft Floris kennis van PowerBi en Excel. Hij beheerst daarnaast de Engelse en Nederlandse taal goed.

De toekomst van Floris ligt nog aardig open. Zo geeft hij aan graag te willen promoveren, maar ook gewoon lekker aan de slag te willen na zijn stage. Dit kan in hetzelfde bedrijf waar hij is afgestudeerd, mogelijk in combinatie met een master om zichzelf verder te specialiseren.

Dit kan Floris voor je doen

- Duurzaamheid
- Procesoptimalisatie
- Innovatieplan

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

- Floris heeft al eens eerder stage gelopen bij VanBieren in Utrecht. Hier was hij verantwoordelijk voor het klantenbestand, relatie met klanten onderhouden, orders doorvoeren en het up-to-date houden van het assortiment. Naast deze werkzaamheden heeft hij zich ook beziggehouden met zijn onderzoeksopdracht. Dit onderzoek bestond uit het in kaart brengen van de opties om de producten van VanBieren naar het buitenland te exporteren. Dit deed hij doormiddel van het aanvragen van offertes, het in contact komen met buitenlandse magazijnen, het berekenen van de accijnskosten en het uitzoeken van de totale kosten van het exporteren van deze producten. Dit heeft hij uiteindelijk per product berekent om zo te kijken of het rendabel was om te exporteren.

VanBieren was hier tevreden mee en hebben dan ook bij de Hogeschool Utrecht een positief advies achtergelaten.

Project gemeente Utrecht: Glasvezelproces optimaliseren en verbeteren.

Klimaatroute: Totaalbeeld schetsen voor gemeenten van de baten en lasten van verduurzaming