HBO student international business & management opzoek naar een afstudeerstage per februari!

Benny

Ben kan een commercieel of bedrijfskundig vraagstuk oplossen met een internationaal aspect!

Dit is Benny

Voor je ligt het profiel van Benny (Ben, 22 jaar). Ben studeert international business & management aan de hogeschool van Rotterdam. Voor deze opleiding is hij opzoek naar een bedrijf waar hij zijn afstudeeropdracht kan doen. Tijdens de stageperiode zal Ben zich bezig houden met het oplossen van een vraagstuk die binnen jullie organisatie opgelost moet worden. Deze periode zal duren vanaf februari tot 22 weken later (Ben had tot een week geleden al een stageplek gevonden, maar het bedrijf die hij had gevonden werd helaas niet goed gekeurd door zijn hogeschool).

Door de brede opleiding die Ben volgt kan het vraagstuk gaan over diverse onderwerpen. Ben is dan ook breed georiënteerd en staat daarom voor van alles open, maar zijn interesses gaan uit naar HR, sales, logistiek of marketing. Vanuit zijn 'internationale' opleiding, alles wordt dan ook in het Engels gegeven, moet het vraagstuk of bedrijf echter wel een internationaal aspect hebben en 8 FTE. Het liefst reserveert Ben 4 dagen per week voor zijn afstudeeronderzoek, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Na het behalen van zijn HAVO diploma startte Ben aan zijn huidige HBO opleiding en hier zit hij dan ook helemaal op zijn plek! Hij vindt het een erg interessante opleiding, omdat je verschillende aspecten van het bedrijfsleven leert en je je vervolgens kan specialiseren (als je dat wilt). Daarnaast vindt Ben ook het internationale aspect aan de opleiding erg uitdagend en leuk.

Zoals eerder gezegd gaan zijn interesses uit naar HR, sales, logistiek of marketing. Zo heeft Ben in zijn derde studiejaar ook een marketing/ communicatie meewerkstage gelopen en een minor marketing gevolgd. Dit betekent echter niet dat hij ook zijn afstudeerstage perse met marketing bezig wilt zijn, integendeel zelfs sales en HR vindt hij dan interessanter! Naast zijn opleiding heeft Ben diverse bijbaantjes gehad. Denk daarbij aan sales functies, maar op dit moment ook bij de GGD (bron en contactonderzoek). Daarnaast heeft hij twee jaar geleden met twee vrienden een eigen kleding merk opgezet. Dit ontstond vanuit interesses en een hobby, maar dat hebben ze uitgebreid naar een eigen merk met webshop en binnenkort lanceren ze een hun tweede collectie. Het staat echter wel op een wat lager pitje omdat alle drie de betrokkenen nog studerende zijn. Meer over zijn bedrijf en meewerkstage vind je onder het kopje 'ervaringen'.

Woorden die Ben omschrijven:
- Doelgericht
- Ambitieus
- Perfectionistisch
- Geduldig
- 'Alles-kunner'

Dit kan Benny voor je doen

✔ Een commercieel of bedrijfskundig onderzoek doen
✔ Internationaal vraagstuk oplossen
✔ 1 a 2 dagen per week meewerken

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Benny heeft in het 3e jaar van zijn opleiding stage gelopen bij Pon's Automobielhandel als Marketing & Communication Stagiair voor Škoda. Bij Škoda heeft Benny aan een aantal interessante projecten gewerkt, zo heeft hij bijgedragen aan de lancering van Skoda's eerste volledig elektrische automodel; de Enyaq. Daarnaast heeft Benny het up-to-date houden van de brochures en prijslijsten onder zijn verantwoordelijkheid mogen nemen, welk gecommuniceerd diende te worden met het landelijke dealernetwerk van Pon. Tevens heeft Benny ook een grote bijdrage mogen doen aan de sociale kanalen van Škoda, waar hij o.a. visuals en berichten voor heeft mogen ontwerpen.

Benny heeft naast zijn studie ook zijn eigen kledingmerk; Eastwest. Dit heeft hij vorig jaar opgezet met 2 vrienden. Aangezien hij kleding altijd al als zijn hobby heeft gezien, leek het hem interessant om hier op verder te gaan. Eastwest heeft zijn eerste volwaardige collectie volledig uitverkocht, met een voorraad van 100+ producten. Inmiddels zijn ze bijna gereed voor de lancering van de tweede collectie, en hopen ze hiervan een nog groter succes te maken dan de eerste.

Benny heeft in het verleden als Sales Associate gewerkt bij de Bijenkorf in Amsterdam. Benny was werkzaam op de afdeling Men's Designers, waar hij de bekende designermerken heeft mogen verkopen en daarnaast ook ambassadeur was van de merken Christian Dior en Saint Laurent. Daarnaast hielp Benny ook de vaste klanten, waaronder velen voetballers, internationale muzikanten en acteurs.