Communicatief vaardige finance & control student Joep per februari beschikbaar voor afstudeerstage

Joep

Joep kan aan de slag met een financieel onderzoek en kan daarnaast ook wat meewerken binnen de organisatie.

Dit is Joep

Maak kennis met de finance & control student Joep. Deze student is per februari beschikbaar voor een uitdagende afstudeerstage. Hij kan hierbij een onderzoek uitvoeren in de financiële hoek. Daarnaast kan Joep ook wat meewerken. Het onderzoek bespreekt hij graag met de organisatie in kwestie.

Joep was op de middelbare school heel geïnteresseerd in het vak management en organisatie en was hier bovendien ook erg goed in. Een opleiding in de financiële sector was dan ook geen verrassing. Nu Joep in het laatste jaar is aangekomen kijkt hij met volle tevredenheid terug op zijn eerste jaren. De opleiding gaat hem goed af en hij vindt het daarnaast ook erg leuk. Met name de vakken bedrijfseconomie, financieel management en strategisch management vindt Joep erg leuk. Daarnaast vindt hij het leuk om met mensen te werken en zicht te verdiepen in anderen. Dat is ook de reden dat Joep de pre-master strategic management is gaan volgen. Enerzijds zocht hij meer uitdaging dan dat hij vond in zijn reguliere opleiding, anderzijds wilde hij zichzelf echt nog meer verdiepen in het onderwerp.

Tijdens de opleiding heeft Joep natuurlijk verschillende projecten gedaan. Tijdens die projecten vindt hij het altijd belangrijk om zich 100% in te zetten en ervoor te zorgen dat het project zo goed mogelijk wordt afgemaakt. Joep pakt dan ook vaak de leiding over zo'n project. Over de inhoud vind je meer onder het kopje 'ervaring'. Ook is daar mee info te vinden over zijn stage in het derde jaar.

Voor zijn afstudeerstage is Joep op zoek naar een organisatie waarbij veel kan leren, maar ook veel kan brengen. Hij brengt graag samen met de organisatie een mooi onderzoek in kaart waar de organisatie ook echt iets aan heeft. Daarnaast vindt Joep het belangrijk dat de organisatie ervoor open staat om na de stage samen te kijken naar een dienstverband. Hij is dan voor 24 uur per week beschikbaar, omdat hij daarnaast nog een master wil afronden.

Joep is communicatief vaardig, ambitieus en kritisch op zijn werk. Hij hoopt zich tijdens de stage te ontwikkelen op het gebied van advies geven. Kan hij dit bij jullie oppakken?

Dit kan Joep voor je doen

Joep bespreekt graag met de organisatie hoe zijn onderzoek eruit komt te zien. Na zijn studie komt hij graag in de wereld van financieel advies terecht!

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Joep heeft een schoolproject afgerond op het gebied van Financieel Management en Financiering. Bij dit project is een fictieve bedrijfsovername, met o.a. risicoanalyse en strategische onderbouwing uitgevoerd. Denk hierbij aan kasstromen en prognoses op het gebied van liquiditeit, rentabiliteit en solvabiliteit.

Joep heeft een schoolproject uitgevoerd op het gebied van operations en change management.
De focus in deze periode lag op procesoptimalisatie, met aansluitend strategisch advies en een implementatieplan. Hierbij was het belangrijk om flexibel te zijn en rekening te houden met de belangen van een organisatie.

Gedurende de stage van Joep heeft hij verschillende processen en risico's in kaart gebracht. De focus van zijn stageopdracht was het optimaliseren van het productieproces, hier zaten namelijk veel fouten administratief gezien in. Verder hield hij zich voornamelijk bezig met financiële rapportages. Ten slotte besefte Joep hier dat hij klantcontact en diversiteit belangrijk vindt.