Sjuul is per februari beschikbaar voor een afstudeerstage werktuigbouwkunde.

Sjuul

Sjuul kan aan de slag met een optimalisatie, engineering of R&D vraagstuk.

Dit is Sjuul

Maak kennis met Sjuul, een 21-jarige student uit de regio Boxmeer die per februari beschikbaar is voor een toffe afstudeerstage. Sjuul zal hierbij voor de periode van 20 weken de organisatie komen versterken door middel van een studiegerelateerd onderzoek. Hierbij staat hij open om een deel mee te werken binnen de organisatie. Sjuul krijgt veel energie van Research & Development vraagstukken.

Sjuul is een rustige jongen maar is communicatief sterk. Toen hij aan de vooravond stond voor de keuze van zijn hbo studie, wist hij direct dat hij de technische kant op zou gaan. Met zijn Natuurtechnische alsook natuur en gezondheid uitstroomprofiel heeft hij brede kennis opgedaan. Het ontwerpen van machines was echter iets wat Sjuul erg tof leek doordat hij is opgegroeid op de boerderij en dus met grote machines heeft mogen werken. Mede tijdens zijn stage heeft Sjuul ontdekt dat het R&D gedeelte binnen zijn opleiding ook echt het meest toffe voor hem is.

Naast zijn studie is Sjuul leidinggevende in een distributiecentrum. Waar hij als order-picker is gestart bij deze organisatie, heeft hij weten door te klimmen tot parttime leidinggevende. Sjuul is verantwoordelijk voor het aansturen van een shift als ook het gestroomlijnd laten verlopen van het proces. Zijn leidinggevende vaardigheden heeft hij hier goed weten te ontwikkelen.

Als ik Sjuul mag omschrijven zie ik een rustige jongen die communicatief sterk is. Zijn passie voor techniek in combinatie met zijn verbindende vaardigheden brengt hem erg ver. Sjuul weet goed te luisteren naar anderen en kan mensen op de juiste manier motiveren. Mede-studenten omschrijven Sjuul dan ook als erg behulpzaam. Sjuul kan nog groeien op planning technisch aspect. Zo weet hij goed planningen te maken, maar zich er altijd aan houden vindt hij soms nog lastig. Sjuul kan daarnaast nog wel eens iets te veel op zich nemen waardoor hij in onnodig tijdsnood komt. Door beter af te bakenen weet hij dit steeds beter op te pakken.

In zijn vrije tijd doet Sjuul graag voetballen, hardlopen of doet hij leuke dingen met vrienden. Daarnaast doet Sjuul hobbymatig werken met Rhino of met zijn 3d-printer werken.

Dit kan Sjuul voor je doen

- Onderzoek/project oppakken
- Ontwerp opleveren
- Calculeren/berekenen
- Tekenen in Solidworks of Matlab
- Constructieberekeningen uitvoeren
- Engineering van nieuwe projecten

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Sjuul heeft tijdens het tweede jaar deelgenomen aan de design challenge georganiseerd door Fontys in samenwerking met Océ Technologies B.V.
Hierbij werd er een onderdeel gegeven die gebruikt werd in de printer. Dit onderdeel was de heat exchanger. De functie van het onderdeel is het uitwisselen van warmte van de blaadjes die al bedrukt zijn, naar de blaadjes die nog bedrukt moeten worden. De opdracht die aan de groep gegeven werd was een onderzoek doen om te kijken of de heat exchanger gereviseerd kon worden en of het winstgevend was om het onderdeel klaar te maken voor hergebruik.
Hier heeft Sjuul twee weken aan gewerkt in groepsverband en heeft hij een aantal metingen en berekeningen gedaan om de staat vast te stellen van het onderdeel. Daarnaast heeft hij een onderzoek gedaan naar welke onderdelen nog een lifetime meekunnen en welke niet. uiteindelijk is daar uitgekomen dat het winstgevend was om het onderdeel te reviseren en is het project afgesloten met een 8.

Sjuul heeft tijdens het tweede jaar deelgenomen aan het project 'de robotarm'. Hierbij moest er een robot gemaakt worden met vier assen waarvan drie assen kunnen roteren en één as beweegt door translatie. De groep bestond uit vier man en iedereen had zijn eigen as. De as die Sjuul gemaakt heeft, was de as die beweegt door translatie. Deze as zorgde ervoor dat de robotarm omhoog en omlaag kon bewegen. Alle assen zijn tijdens het project eerst uitgetekend en vervolgens geproduceerd in de werkplaats van Fontys. Uiteindelijk is de robot geassembleerd en kon hij bestuurd worden met een besturingsprogramma en zo een petfles verplaatsen. het project werd afgesloten met een 7.

Sjuul heeft zijn eerste stage gelopen bij Pentair Haffmans op de afdeling R&D. Haffmans richt zich voornamelijk op het maken van kwaliteitscontrole apparatuur voor brouwprocessen. Hier heeft Sjuul aan een redesign mogen werken van de ISD (impact sample device). De ISD is een apparaat die monsters kan afnemen van drank, in de vorm van flessen of blikken. Deze monsters kunnen vervolgens getest worden op het CO2-gehalte. Hoe de ISD werkt, is doordat hij eerst een gaatje in de dop prikt waarna een buisje naar de onderkant van de bodem geschoven wordt. Door luchtdruk op de fles te zetten gaat de vloeistof stromen en wordt het monster afgenomen. Het apparaat is volledig mechanisch.

Tijdens het vierde jaar heeft Sjuul gewerkt aan het project DC-motor. In dit project is hij bezig geweest met het bouwen van een elektromotor die werkt op gelijkstroom. De motor maakt gebuikt van spoelen en permanente magneten en werkt door de magneetvelden van de spoelen steeds te wisselen (DC-motor). Een onderdeel van dit project, was het maken van een lager-ontwerp. Aangezien de rotor van deze motor een hele nauwkeurige rotatie moet hebben en er hoge toerentallen behaald worden, was dit een erg interessant onderwerp. Het project werd uitgevoerd een medestudent.