HBO-student Business Studies, afstudeerrichting Logistiek en Economie, is per februari op zoek naar een afstudeerstage voor 20 weken

Bob

Bob kan processen in kaart brengen en zich bezig houden met supply chain management

Dit is Bob

Mag ik je voorstellen aan Bob? Een student Business Studies, afstudeerrichting Logistiek en Economie die vanaf eind januari op zoek is naar een afstudeerstage van 20 weken.

Bob heeft voor de opleiding gekozen, omdat hij sowieso voor een economisch ingestelde opleiding wilde gaan. Een opleiding met een logistiek aspect bood hem de gelegenheid met mensen te werken die dezelfde instelling hebben als hij. Bob heeft ervaren dat zijn medestudenten ook erg praktisch zijn ingesteld en zaken eerst doen/laten zien, voordat ze hier uitspraken over doen.

Zijn opleiding bestaat in de eerste twee jaar uit zes verschillende richtingen, kennende: marketing, ondernemen, human resource management, management & beleid, banking & insurance en logistiek. In zijn derde jaar heeft hij gekozen voor de richting logistiek.
Binnen de opleiding vindt hij het leuk om processen te optimaliseren, data te analyseren en bezig te zijn met supply chain management. Hij heeft minder affiniteit met opdrachten die kennis van de Engelse taal vereisen.

Zijn 3e-jaars stage heeft hij doorlopen bij Peter Appel Transport, waar hij zich bezig heeft gehouden met een vorm van procesoptimalisatie. Dit onderzoek heeft hij uiteindelijk afgerond met een 8,1. Van de drie stagiaires heeft hij uiteindelijk het aanbod gekregen om aan te blijven binnen de organisatie. Nu werkt Bob nog elke zaterdag op de operationele afdeling, waar hij onder andere orders gereed maakt en afhandelt.

Medestudenten omschrijven Bob als een betrouwbaar iemand die van aanpakken weet en zijn mannetje staat. Op het moment dat hij hoorde dat een van de drie stagiaires bij zijn stagebedrijf aan mocht blijven, is hij direct de strijd aangegaan om die plaats te bemachtigen. Verder is Bob ondernemend en doet hij alles in dienst van het team. Hij stapt op zijn doel af en wacht niet af.

In het geval dat er spraken is van wederzijdse tevredenheid blijft Bob graag aan van zijn stageadres.
Kan Bob ondersteuning bieden bij jullie organisatie?

Dit kan Bob voor je doen

- Vorm van procesoptimalisatie uitvoeren
- Focussen op supply chain
- Optimalisatie van de inrichting van het warehouse
- Bezighouden met planning
- Dashboards creëren

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Bob heeft tijdens zijn meewerkstage bij Peter Appel Transport een onderzoek gedaan naar de administratieve procesoptimalisatie, zijn taak was om te onderzoek waar de knelpunten zaten in het administratieve proces en hoe deze knelpunten verholpen konden worden. Daarvoor moest hij het interne proces onderzoeken, maar daarnaast ook contact opnemen met de externe partij die een deel van de informatie aanleverde. Uiteindelijk zijn de knelpunten gevonden en verholpen en heeft Bob zijn onderzoek afgerond met een 8,1.

Bob heeft tijdens zijn derde schooljaar een project afgerond over een fictief bedrijf dat een verandering moest doorvoeren in het productieproces, daarvoor moest Bob onderanderen een nieuwe productie indeling maken en een nieuwe goederen-, informatie- en geldstroom creëren.
Door de succesvolle invoering en de efficiënte inrichting heeft Bob het project kunnen afronden met een 7,5.