Student bedrijfskunde vanaf oktober opzoek naar een uitdagende afstudeerstage!

Maarten

Complexe bedrijfskundige vraagstukken oplossen

Dit is Maarten

Ik stel je graag voor aan Maarten (26 jaar) uit Utrecht. Voor zijn HBO opleiding bedrijfskunde is hij opzoek naar een afstudeerstage waar hij gedurende een periode van 5 maanden graag een complex vraagstuk komt oplossen. Dit vraagstuk kan over van alles gaan, maar moet wel intern georiënteerd zijn (denk bijvoorbeeld aan procesoptimalisatie, bedenken van een nieuwe strategie of de implementatie van een nieuw systeem). Naast dit onderzoek is Maarten ook bereidt zich intern in te zetten voor de organisatie, maar alleen als deze werkzaamheden het onderzoek bevorderen en als het niet meer dan 2 dagen in de week is.

Na het afronden van een MBO sportopleiding is Maarten 1 jaar werkzaam geweest als sportinstructeur. Dit beviel hem goed, fitness is namelijk iets wat Maarten graag doet. Uiteindelijk is hij ook doorgegroeid tot clubmanager met de daarbij behorende verantwoordelijkheden, zoals het aantrekken en behouden van leden, het onderhouden van contact met de leden, vergroten van de naamsbekendheid en andere sales gedreven werkzaamheden. Toch besloot hij na een jaar werkervaring door te gaan studeren en zijn kennis te verbreden. De HBO opleiding bedrijfskunde was een mooie vervolgstap doordat het breed georiënteerd is. Daarnaast heeft Maarten tijdens zijn opleiding gemerkt dat hij topics als procesoptimalisatie, kwaliteitsmanagement en het oplossen van problemen erg interessant vindt.

Tijdens zijn opleiding heeft hij naast de vele theoretische kennis ook praktijk ervaring opgedaan, drie keer maar liefst. Deze stages waren veelal gericht op e-commerce en sales. Bij een van deze stagebedrijf is hij vervolgens ook aangebleven in een parttime functie. Het afgelopen jaar wilde kon Maarten al afstuderen, maar doordat de geformuleerde opdracht niet goed aansloot bij zijn opleiding moest hij helaas stoppen. Meer over deze ervaringen vind je onderaan dit profiel.

Als Maarten zou moeten omschrijven in 5 woorden, zou ik de volgende 5 woorden gebruiken:
1. Sociaal
2. Leergierig
3. Professioneel
4. Gemotiveerd
5. Zelfstandig

Dit kan Maarten voor je doen

- Bedrijfskundig/ intern vraagstuk oplossen
- Waardevol onderzoek doen
- Intern ondersteunen waar nodig

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Maarten heeft eerst een sportopleiding gedaan op MBO-niveau. Hier heeft hij veel werkervaring opgedaan in de fitnessbranche. Eerst is hij begonnen als fitnessinstructeur, maar later is hij doorgegroeid tot clubmanager. Toen hij dat een jaar had gedaan, heeft hij ervoor gekozen om een HBO studie te beginnen. Dit is vervolgens Bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht geworden.

Maarten heeft veel stages gelopen tijdens zijn studie. Deze zijn vooral gericht op e-commerce. Zijn eerste stage was bij fonQ op de afdeling Marketplaces. Hier ondersteunde Maarten de afdeling en hielp hij nieuwe partijen aan te sluiten. Na zijn stage is Maarten nog even doorgegaan met werken bij fonQ. De volgende stage was bij Skydreams en hier was Maarten werkzaam als SEO & content marketeer. Hoewel dit een erg leuk bedrijf was met veel verschillende nationaliteiten, was Maarten hier met name bezig met het schrijven van teksten. De voorkeur van Maarten lag bij deze stage meer op het gebied van SEO dan bij het creëren van content.

Tot slot heeft Maarten vorig jaar een afstudeerstage uitgevoerd bij VolkerRail. Echter is het onderzoek tot de spijt van zowel Maarten als VolkerRail, helaas niet van de grond gekomen. De reden hiervoor was dat het onderwerp niet bedrijfskundig genoeg was. Vandaar dat Maarten nu weer opzoek is naar een nieuwe afstudeerstage.