Gedreven en creatieve student op zoek naar een bedrijfskundige afstudeerstage

chenua

Dit is chenua

Graag stel ik je voor aan Chenua. Chenua is vijf jaar geleden van Suriname naar Nederland verhuist voor haar studie bedrijfskunde aan de Hogeschool Windesheim in Almere. Zij is per april voor 4 dagen in de week beschikbaar.

Ze heeft al de nodige ervaring in de vorm van bijbanen en stages. In haar huidige baan als hulpstudent verleent ze hulp aan mensen aan huis: administratief, huishoudelijke hulp en oppassen. Hiermee ontwikkelt ze haar sociale vaardigheden en levert zij naast haar studie een mooie bijdrage aan het leven van hulpbehoevenden.

Ze heeft stages gelopen bij de Gemeente Amsterdam en Gemeente Almere. Bij de Gemeente Almere heeft ze gekeken naar hoe inwoners betrokken kunnen worden bij de herinrichting van hun hof. Daarbij voerde ze individuele gesprekken met inwoners of hun visie te op het onderwerp te bespreken. Bij de Gemeente Amsterdam onderzocht ze de werking tussen vraag en aanbod voor stageplaatsen binnen de Gemeente.

Chenua ziet zichzelf als een integer persoon. In het begin kan ze rustig overkomen, maar wanneer zij haar omgeving kent, komt ze meer los. Verder is ze erg sociaal en gedreven ingesteld.

Kan Chenua bij jullie aan de slag?

Dit kan chenua voor je doen

;

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Chenua heeft in het 3e studiejaar samen met 2 medestudenten een adviesrapport opgeleverd voor de gemeente Almere. De vraag van de gemeente was om een studentenproject op te zetten gericht op het betrekken van bewoners bij de herinrichting van hun eigen hoven in Stedenwijk Midden-Zuid. Tijdens deze periode heeft zij zicht gericht op de volgende onderdelen: 1. bedenken op wat voor manieren de bewoners het best betrokken kunnen worden bij het renovatieproces 2. deze bedachte vormen uitvoeren om bewoners te betrekken en hun ideeën te verzamelen. 3. de randvoowaarden in acht nemen om het plan daadwerkelijk te kunnen realiseren 4. een adviesrapport opleveren Het onderzoek was een kwalitatief onderzoek waarbij individuele interviews met bewoners zijn afgenomen. Op die manier is meer inzicht verkregen in de wensen van de bewoners. Er is een adviesrapport opgeleverd waarin staat beschreven op welke manier bewoners zich betrokken voelen met hun hoven, welke ideeen de bewoners hebben gekozen voor hun hoven en een uitvoeringsplan hoe het idee gerealiseerd kan worden door de gemeente.

Chenua heeft in jaar 2 van de opleiding Bedrijfskunde MER een advies rapport opgeleverd voor het stagebureau van de gemeente Amsterdam. Bij het stagebureau komen er elke dag tientallen open sollicitaties binnen van studenten die stage willen lopen bij de organisatie. De sollicitaties komen terecht in de stage inbox. Het stagebureau heeft de ambitie om zoveel mogelijk stages van goede kwaliteit aan te bieden aan studenten. Als stagiair hield Chenua zich bezig met het bij elkaar brengen van vraag en aanbod en deed ze onderzoek of de stage inbox een instrument is dat gebruikt kon worden voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Andere werkzaamheden waar Chenua zich mee bezig hield waren o.a.: 1. het helpen organiseren van speeddates 2. het voeren van registratiegesprekken 3. telefonisch afspraken maken met stagiaires voor de registratie gesprekken en dit inplannen in outlook 4. het bijhouden van de stage inbox en op mails reageren Ter afronding van deze stageperiode heeft Chenua een adviesrapport opgeleverd waarin staat beschreven hoe vraag en aanbod bij elkaar komen en wat er veranderd moet worden om de stage inbox als instrument te gebruiken om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.