Voorwaarden stagiaire aannemen | hbo

Voor het aannemen van een hbo stagiaire moet je organisatie voldoen aan een aantal eisen. Benieuwd of jouw stageuitdaging voldoet aan deze eisen? Download hem via het onderstaande formulier! ↓

Minimaal aantal werknemers

Hbo stagiaire aannemen? Veel hbo opleiding vereisen 5fte. Dit is exclusief freelancers of zzp'ers. Sommige opleiding wijken hier van af. Zo zijn er opleidingen die geen eis hebben qua fte en opleidingen die een hoger aantal fte vereisen

Begeleiding op niveau

Veel hbo opleidingen vereisen daarnaast begeleiding op niveau. Om een hbo stagiaire aan te nemen wordt vaak vereist dat iemand in de directe omgeving van de stagiair minimaal een hbo opleiding moet hebben afgerond. Bij een aantal opleidingen is het daarnaast verplicht dat de begeleider een hbo opleiding heeft afgerond in hetzelfde vakgebied als de opleiding van de stagiair.

Ga je een hbo stagiaire aannemen? Let hier dan goed op tijdens de procedure!

Werkplek voor de stagiaire

Een werkplek voor de stagiaire is verplicht. Werk je bijvoorbeeld in de horeca en heb je geen kantoorruimte voor een stagiaire? Dan zullen grotendeels van de hbo opleidingen jouw stageplek afwijzen.

Pluspunt bij het aannemen van hbo stagiaire: de stagevergoeding

De stagevergoeding is een van de meest prominente factoren voor een stagiaire om te beginnen aan een stage. De stagiaire moet namelijk de vaste lasten en het dagelijks leven wel kunnen financieren. De gemiddelde stagevergoeding voor een stagiair is €400,-.Meer weten over de stagevergoeding en hoeveel deze is bij jouw stageopdracht en in jouw sector? Lees dan hier onze blog over de stagevergoeding voor werkgevers.

Pluspunt bij het aannemen van hbo stagiaire: telefoon, laptop of andere extra's

Het krijgen van een eigen telefoon en/of laptop kan een stagiair over de streep trekken als het gaat om de keuze in stage. Denk dan ook goed na over welke extra’s jij jouw stagiair wilt geven!

Waarom jullie student via StudentenBureau?

Als bedrijf ondersteunen wij je bij het vinden van de best passende student. Ons gehele proces is gericht op de belofte die wij je maken: ‘Gegarandeerd en gemakkelijk een succesvolle student’. Hier horen uiteraard een aantal garanties bij die we je bieden:

Gegarandeerde goedkeuring

Gegarandeerde goedkeuring

Door onze kennis van goedkeuringstrajecten van stages garanderen wij dat de omschrijving die wij met jullie maken ook door school goedgekeurd wordt.
Gegarandeerde proeftijd

Gegarandeerde proeftijd

Op iedere student die start, krijgen jullie een proeftijd van twee weken na de start van de student. In die periode gaan wij opnieuw op zoek naar een passende student.
Gegarandeerde nazorg

Gegarandeerde nazorg

In de workshop stagemanagement van één middag delen we kennis hoe je in een half jaar meer rendement uit je stagiair kunt halen.
Gegarandeerde begeleiding

Gegarandeerde begeleiding

Tijdens de stage coachen wij de student d.m.v. coach- & skypegesprekken. Door deze begeleiding garanderen wij minimaal een 7 als resultaat!