De voorwaarden voor het aannemen van een stagiair

Voor het aannemen van een stagiair op hbo- of wo-niveau moet je organisatie voldoen aan een aantal eisen. Om te checken of je voldoet aan de eisen vul de onderstaande vragenlijst in.

Minimaal aantal werknemers

Grotendeels van de hbo opleidingen hebben een eis van minimaal 5 werknemers, sommige opleidingen eisen meer FTE.

Begeleiding op niveau

Om een stagiair te begeleiden wordt begeleiding op niveau geëist. Hiermee bedoelen hbo opleidingen vaak dat er iemand binnen de organisatie met minimaal een afgeronde hbo opleiding aanwezig is om de stagiair te begeleiden. Bij sommige opleidingen is het verplicht dat de begeleider deze opleiding heeft afgerond in hetzelfde vakgebied als de opleiding.

Werkplek voor de stagiair

Een werkplek voor de stagiair is verplicht. Werk je bijvoorbeeld in de horeca en heb je geen kantoorruimte voor een stagiair? Dan zullen grotendeels van de hbo opleidingen jouw stageplek afwijzen.

Pluspunt: stagevergoeding

De stagevergoeding is een van de meest prominente factoren voor een stagiair om te beginnen aan een stage. De stagiair moet namelijk de vaste lasten en het dagelijks leven wel kunnen financieren. De gemiddelde stagevergoeding voor een stagiair is €320,-.Meer weten over de stagevergoeding en hoeveel deze is bij jouw stageopdracht en in jouw sector? Lees dan hier onze blog over de stagevergoeding voor werkgevers.

Pluspunt: telefoon of laptop

Het krijgen van een eigen telefoon en/of laptop kan een stagiair over de streep trekken als het gaat om de keuze in stage. Denk dan ook goed na over welke extra’s jij jouw stagiair wilt geeft!

Waarom jullie student via StudentenBureau?

Als bedrijf ondersteunen wij je bij het vinden van de best passende student. Ons gehele proces is gericht op de belofte die wij je maken: ‘Gegarandeerd en gemakkelijk een succesvolle student’. Hier horen uiteraard een aantal garanties bij die we je bieden:

Gegarandeerde goedkeuring

Gegarandeerde goedkeuring

Door onze kennis van goedkeuringstrajecten van stages garanderen wij dat de omschrijving die wij met jullie maken ook door school goedgekeurd wordt.
Gegarandeerde proeftijd

Gegarandeerde proeftijd

Op iedere student die start, krijgen jullie een proeftijd van twee weken na de start van de student. In die periode gaan wij opnieuw op zoek naar een passende student.
Gegarandeerde nazorg

Gegarandeerde nazorg

In de workshop stagemanagement van één middag delen we kennis hoe je in een half jaar meer rendement uit je stagiair kunt halen.
Gegarandeerde begeleiding

Gegarandeerde begeleiding

Tijdens de stage coachen wij de student d.m.v. coach- & skypegesprekken. Door deze begeleiding garanderen wij minimaal een 7 als resultaat!