Wat houdt de verdediging precies in?

Verdediging

De stagiair heeft zijn of haar scriptie bijna afgerond. Nu rest nog één ding: de verdediging. Een spannend moment. Op deze pagina gaan we dieper in op hoe jij als stagebegeleider de stagiair hierin kan ondersteunen.

Wat kan jullie stagiair verwachten tijdens de verdediging?

De verdediging is verschillend per opleiding. Vaak houdt een stagiair de verdediging voor een beoordelaar vanuit de opleiding en een externe deskundige. Vaak is het zo dat de stagiair eerst een presentatie geven waarna de beoordelaar vragen stellen. Na het vragenvuur is het aan de beoordelaars om het onderzoek en de verdediging te beoordelen. Hierna komt het verlossende woord: geslaagd of niet geslaagd?

Hoe kan jij als stagebegeleider jullie stagiair helpen tijdens de verdediging?

Tijdens de verdediging is het aan de stagiair zelf om te laten zien wat hij of zij in huis heeft, maar jij kan ondersteunen in de voorbereiding.

Loop samen met je stagiair de gehele presentatie door. Ben niet bang om kritisch te zijn, dat zijn de beoordelaren namelijk ook! Neem samen de valkuilen door, stel vragen die beoordelaars ook zouden kunnen stellen. Bijvoorbeeld: "wat zou je de volgende keer anders doen", "waarom heb je bepaalde keuzes gemaakt" en "waarom is jouw onderzoek valide?". Laat jullie stagiair desnoods de presentatie geven voor meerdere werknemers binnen het bedrijf, om het van meerdere invalshoeken te bekijken. Daarnaast raakt iedereen in het bedrijf meteen bekend met de resultaten van het onderzoek. Twee vliegen in een klap!

Waarom jullie student via StudentenBureau?

Als bedrijf ondersteunen wij je bij het vinden van de best passende student. Ons gehele proces is gericht op de belofte die wij je maken: ‘Gegarandeerd en gemakkelijk een succesvolle student’. Hier horen uiteraard een aantal garanties bij die we je bieden:

Gegarandeerde goedkeuring

Gegarandeerde goedkeuring

Door onze kennis van goedkeuringstrajecten van stages garanderen wij dat de omschrijving die wij met jullie maken ook door school goedgekeurd wordt.
Gegarandeerde proeftijd

Gegarandeerde proeftijd

Op iedere student die start, krijgen jullie een proeftijd van twee weken na de start van de student. In die periode gaan wij opnieuw op zoek naar een passende student.
Gegarandeerde nazorg

Gegarandeerde nazorg

In de workshop stagemanagement van één middag delen we kennis hoe je in een half jaar meer rendement uit je stagiair kunt halen.
Gegarandeerde begeleiding

Gegarandeerde begeleiding

Tijdens de stage coachen wij de student d.m.v. coach- & skypegesprekken. Door deze begeleiding garanderen wij minimaal een 7 als resultaat!