Welke stagevergoeding past bij jouw stageplek?

Stagevergoeding werkgever
stagevergoeding werkgever

Alles over de stagevergoeding | werkgever

Hoeveel stagevergoeding is de norm om te betalen als werkgever? Om deze vraag te beantwoorden hebben we de stagevergoedingwijzer gecreëerd. Download hem via het onderstaande formulier! ↓

Wat is de gemiddelde stagevergoeding?

De gemiddelde stagevergoeding voor hbo- en wo-studenten in Nederland ligt rond de €400,- per maand. Als werkgever ben je vrij om de hoogte van de stagevergoeding te bepalen.

Is voor een werkgever het betalen van een stagevergoeding verplicht?

Volgens de Nederlandse wet ben je als werkgever niet verplicht om stagevergoeding te betalen aan je stagiaire (zie Rijksoverheid), maar het is wel gebruikelijk. Wanneer het is ingeregeld in de CAO van je bedrijf moet je je daar aan houden.

Reiskostenvergoeding

Als stagebedrijf ben je niet verplicht om de reiskosten te vergoeding (zie juridisch loket). Vaak heeft de stagiaire recht op een Ov-kaart waarmee ze gratis kunnen reizen. Indien dit niet het geval is, de stagiair weekend-ov heeft of met de auto komen zijn veel werkgevers bereid om een tegemoetkoming te bieden. Denk hierbij aan een bedrag per kilometer of een bepaald bedrag per maand.

Welke factoren hebben invloed op de stagevergoeding van jouw stagiaire?

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de stagevergoeding:

  • Opleidingsniveau, de gemiddelde stagevergoeding van wo studenten ligt hoger dan die van hbo studenten.
  • Soort stage, de gemiddelde stagevergoeding voor afstudeerders ligt hoger dan deze van meeloopstagiairs.
  • Werkervaring, denk hierbij aan bijbanen, projecten of extra-curriculaire activiteiten.
  • Richting van de opleiding, de richting van de opleiding heeft invloed op de hoogte van de stagevergoeding. Zo krijgen IT en technische studenten vaak een hogere vergoeding.

Waarom jullie student via StudentenBureau?

Als bedrijf ondersteunen wij je bij het vinden van de best passende student. Ons gehele proces is gericht op de belofte die wij je maken: ‘Gegarandeerd en gemakkelijk een succesvolle student’. Hier horen uiteraard een aantal garanties bij die we je bieden:

Gegarandeerde goedkeuring

Gegarandeerde goedkeuring

Door onze kennis van goedkeuringstrajecten van stages garanderen wij dat de omschrijving die wij met jullie maken ook door school goedgekeurd wordt.
Gegarandeerde proeftijd

Gegarandeerde proeftijd

Op iedere student die start, krijgen jullie een proeftijd van twee weken na de start van de student. In die periode gaan wij opnieuw op zoek naar een passende student.
Gegarandeerde nazorg

Gegarandeerde nazorg

In de workshop stagemanagement van één middag delen we kennis hoe je in een half jaar meer rendement uit je stagiair kunt halen.
Gegarandeerde begeleiding

Gegarandeerde begeleiding

Tijdens de stage coachen wij de student d.m.v. coach- & skypegesprekken. Door deze begeleiding garanderen wij minimaal een 7 als resultaat!