Welke stagevergoeding past bij jouw stageplek?

Hoeveel stagevergoeding betaal je jouw stagiaire als werkgever?

Om te checken hoeveel stagevergoeding de norm is hebben we een stagevergoedingswijzer gecreëerd. Door middel van een aantal korte vragen laten wij jou binnen 48 uur weten welke stagevergoeding past bij je stageplek. Doe hieronder de check!

Wat is de gemiddelde stagevergoeding?

De gemiddelde stagevergoeding voor hbo- en wo-studenten in Nederland ligt rond de €320,- per maand.

Is het betalen van stagevergoeding verplicht?

Volgens de Nederlandse wet ben je als werkgever niet verplicht om stagevergoeding te betalen aan je stagiaire, maar het is wel gebruikelijk. Wanneer het is ingeregeld in de CAO van je bedrijf moet je je daar aan houden.

Reiskostenvergoeding

Als stagebedrijf ben je niet verplicht om de reiskosten te vergoeding. Vaak heeft de stagiaire recht op een Ov-kaart waarmee ze gratis kunnen reizen. Indien dit niet het geval is, de stagiair weekend-ov heeft of met de auto komen zijn veel werkgevers bereid om een tegemoetkoming te bieden. Denk hierbij aan een bedrag per kilometer of een bepaald bedrag per maand.

Welke factoren hebben invloed op de stagevergoeding van jouw stagiaire?

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de stagevergoeding:

  • Opleidingsniveau, de gemiddelde stagevergoeding van wo studenten ligt hoger dan die van hbo studenten.
  • Soort stage, de gemiddelde stagevergoeding voor afstudeerders ligt hoger dan deze van meeloopstagiairs.
  • Werkervaring, denk hierbij aan bijbanen, projecten of extra-curriculaire activiteiten.
  • Richting van de opleiding, de richting van de opleiding heeft invloed op de hoogte van de stagevergoeding. Zo krijgen IT en technische studenten vaak een hogere vergoeding.

Waarom jullie student via StudentenBureau?

Als bedrijf ondersteunen wij je bij het vinden van de best passende student. Ons gehele proces is gericht op de belofte die wij je maken: ‘Gegarandeerd en gemakkelijk een succesvolle student’. Hier horen uiteraard een aantal garanties bij die we je bieden:

Gegarandeerde goedkeuring

Gegarandeerde goedkeuring

Door onze kennis van goedkeuringstrajecten van stages garanderen wij dat de omschrijving die wij met jullie maken ook door school goedgekeurd wordt.
Gegarandeerde proeftijd

Gegarandeerde proeftijd

Op iedere student die start, krijgen jullie een proeftijd van twee weken na de start van de student. In die periode gaan wij opnieuw op zoek naar een passende student.
Gegarandeerde nazorg

Gegarandeerde nazorg

In de workshop stagemanagement van één middag delen we kennis hoe je in een half jaar meer rendement uit je stagiair kunt halen.
Gegarandeerde begeleiding

Gegarandeerde begeleiding

Tijdens de stage coachen wij de student d.m.v. coach- & skypegesprekken. Door deze begeleiding garanderen wij minimaal een 7 als resultaat!