Hoe help je de stagiair met plannen?

Hulp met de planning

Veel studenten hebben moeite met plannen, maar dit is essentieel tijdens de stage! In principe is het de verantwoordelijkheid van je stagiair, maar je wilt niet dat door een slechte planning de werkzaamheden niet afkomen of het onderzoek niet goed wordt uitgevoerd.

Stap voor stap

Het is verstandig om aan het begin van elke week even met de stagiair te zitten om te kijken welke acties er deze week allemaal moeten worden gedaan. Stel een deadline om sommige acties. Een tip is om in kleinere stappen te werken waardoor de werkzaamheden meer haalbaar lijken.

Afwisseling

Wanneer een stagiair lang met één taak bezig blijkt kan de stagiair zich niet volledig focussen. Deze heeft afwisseling nodig om hem of haar scherp te houden. Stel dat er wél een taak is waar de stagiair een hele dag aan moet werken, zorg dan dat de stagiair lang pauze kan nemen of even een rondje kan lopen.

Opbouwen

Leg vooral op het begin niet te veel druk op de stagiar. De stagiair zal op het begin erg moeten wennen, dus zorg ervoor dat er niet meteen een hele stapel werk ligt die over een paar dagen al af moet.

Terugblik

Aan het eind van de week kijk je vervolgens terug op de geplande werkzaamheden. Is alles af? Zo niet: wat is de reden? Kijk ook alvast vooruit naar de week erna, zo weet de stagiair wat hij of zij kan verwachten.

Waarom jullie student via StudentenBureau?

Als bedrijf ondersteunen wij je bij het vinden van de best passende student. Ons gehele proces is gericht op de belofte die wij je maken: ‘Gegarandeerd en gemakkelijk een succesvolle student’. Hier horen uiteraard een aantal garanties bij die we je bieden:

Gegarandeerde goedkeuring

Gegarandeerde goedkeuring

Door onze kennis van goedkeuringstrajecten van stages garanderen wij dat de omschrijving die wij met jullie maken ook door school goedgekeurd wordt.
Gegarandeerde proeftijd

Gegarandeerde proeftijd

Op iedere student die start, krijgen jullie een proeftijd van twee weken na de start van de student. In die periode gaan wij opnieuw op zoek naar een passende student.
Gegarandeerde nazorg

Gegarandeerde nazorg

In de workshop stagemanagement van één middag delen we kennis hoe je in een half jaar meer rendement uit je stagiair kunt halen.
Gegarandeerde begeleiding

Gegarandeerde begeleiding

Tijdens de stage coachen wij de student d.m.v. coach- & skypegesprekken. Door deze begeleiding garanderen wij minimaal een 7 als resultaat!