Eerste stagedag van jouw stagiair

Wat gebeurt er op dag 1 van jouw nieuwe, frisse stagiair en wat vindt jouw stagiair fijn in zowel de aanloop naar als de eerste week zelf?

De eerste dagen van jouw stagiair

Je hebt flink wat tijd geinvesteerd in het vinden van de juiste match, maar het is gelukt: de juiste stagiair is gevonden. Vandaag start jouw nieuwe stagiair, maar hoe pak je die eerste aantal dagen aan? Hoe zorg jij ervoor dat de stagiair zich snel thuis voelt in je bedrijf én rendement oplevert?

Hoe zorg je dat de stagiair het bedrijf goed leert kennen?

In de eerste weken zal de stagiair véél nieuwe informatie binnenkrijgen over de processen, het team, de sector, et cetera. Daarom is het verstandig om in de eerste dagen de stagiair de juiste informatie te geven. Reken er namelijk maar op dat de stagiair in de eerste dagen uitgeput thuis komt door alle nieuwe dingen die hij/zij heeft geleerd.

Introductie bedrijf en team

Het bedrijf is misschien al geintroduceerd in het sollicitatieproces, maar het is altijd goed om nog een keer te herhalen wat jullie organisatie precies doet.

Nog belangrijker is de introductie in het team. Neem de stagiair mee in hoe het er bij jullie aan toe gaat en vergeet vooral de volgende punten niet:

  • Laat het team weten wat de stagiair komt doen
  • Hoe werkt het team? (wekelijkse meetings, communciatiekanalen etc.)
  • Wie doet wat binnen het team?
  • Wie kan de stagiair aanspreken wanneer hij vragen heeft over bepaalde vraagstukken?

Zorg dat de stagiair meteen aan de slag kan

Helaas komt het vaak voor dat een stagiair in de eerste paar dagen niet veel te doen heeft. De stagiair durft je nog niet al te vaak te storen om te vragen voor nieuwe opdrachten, waardoor deze niets te doen heeft.

Om dit te voorkomen kun je voordat de stagiair komt een aantal kleine opdrachten voorbereiden. Een aantal voorbeelden van deze opdrachten:

  • Kijk wat de concurrentie doet in ... gebied
  • Wat is jouw mening op ...
  • Kun je een analyse maken van ...

Zorg bij de opdrachten dat er veel vrijheid is zodat de stagiair er genoeg tijd in kan steken. Daarnaast is het belangrijk dat je open staat voor vragen en bij afronding de opdracht goed doorspreekt met je stagiair. Zo krijgt jouw nieuwe aanwinst vanaf het eerste moment al het idee dat deze iets kan toevoegen aan je organisatie!

Waarom jullie student via StudentenBureau?

Als bedrijf ondersteunen wij je bij het vinden van de best passende student. Ons gehele proces is gericht op de belofte die wij je maken: ‘Gegarandeerd en gemakkelijk een succesvolle student’. Hier horen uiteraard een aantal garanties bij die we je bieden:

Gegarandeerde goedkeuring

Gegarandeerde goedkeuring

Door onze kennis van goedkeuringstrajecten van stages garanderen wij dat de omschrijving die wij met jullie maken ook door school goedgekeurd wordt.
Gegarandeerde proeftijd

Gegarandeerde proeftijd

Op iedere student die start, krijgen jullie een proeftijd van twee weken na de start van de student. In die periode gaan wij opnieuw op zoek naar een passende student.
Gegarandeerde nazorg

Gegarandeerde nazorg

In de workshop stagemanagement van één middag delen we kennis hoe je in een half jaar meer rendement uit je stagiair kunt halen.
Gegarandeerde begeleiding

Gegarandeerde begeleiding

Tijdens de stage coachen wij de student d.m.v. coach- & skypegesprekken. Door deze begeleiding garanderen wij minimaal een 7 als resultaat!