Welke onderwerpen gebruik je in een één-op-één gesprek?

1-op-1 gesprek met de stagiair

1-op-1 gesprekken zijn belangrijk binnen de coaching van je stagiair. Daarom beantwoorden we in de onderstaande tekst de volgende vraag: "Hoe haal jij het meest uit het 1-op1 gesprek met je stagiair?".

De frequentie van een 1-op-1 gesprek

Uit de resultaten van de Nationale Stagemonitor 2017 blijkt dat stagebedrijven gemiddeld 1 uur per week besteden aan 1-op-1 gesprekken.

Nu is er niet één beste frequentie voor 1-op-1 gesprekken. De ene stagiair heeft behoefte aan veel persoonlijk contact, terwijl de ander liever één keer per twee weken even om de tafel zit. Het beste is om in samenspraak met de stagiair te bepalen hoe vaak je met elkaar in gesprek gaat. We adviseren wel om één vast moment te prikken in je agenda. Zo weet de stagiair precies waar hij/zij aan toe is.

De inhoud van het 1-op-1 gesprek

Tijdens 1-op-1 gesprekken zullen er verschillende onderwerpen worden behandeld. De structuur van het 1-op-1 gesprek kan er als volgt uit zien:

  • Hoe heeft de stagiair de week ervaren?
  • Zijn er nog vragen/problemen opgekomen afgelopen week?
  • Wat staat er voor de komende week op de planning qua werkzaamheden? Heeft de stagiair genoeg of te veel werk?
  • Loopt de stagiair nog op schema m.b.t. de stageopdracht vanuit school? Kan jij hier als stagebegeleider nog iets in betekenen?

Daarnaast is het belangrijk om aandacht te geven aan het persoonlijke aspect. Tijdens een stageperiode maakt de stagiair namelijk ook een grote persoonlijke ontwikkeling mee. Veel stagiair zijn niet gewend aan een fulltime werkweek en de mogelijke verantwoordelijkheden. Zorg dus dat ook persoonlijke zaken bespreekbaar zijn indien de stagiair daar behoefte aan heeft.

Wat levert het 1-op-1 gesprek op?

Door de gesprekken zijn jullie beter op de hoogte van elkaars voortgang. Daarnaast is er structureel ruimte om met elkaar te sparren wat leidt tot meer frisse ideeen, projecten en betere resultaten. Daarnaast heeft de begeleiding heeft een grote invloed op het eindresultaat van een stage.

Waarom jullie student via StudentenBureau?

Als bedrijf ondersteunen wij je bij het vinden van de best passende student. Ons gehele proces is gericht op de belofte die wij je maken: ‘Gegarandeerd en gemakkelijk een succesvolle student’. Hier horen uiteraard een aantal garanties bij die we je bieden:

Gegarandeerde goedkeuring

Gegarandeerde goedkeuring

Door onze kennis van goedkeuringstrajecten van stages garanderen wij dat de omschrijving die wij met jullie maken ook door school goedgekeurd wordt.
Gegarandeerde proeftijd

Gegarandeerde proeftijd

Op iedere student die start, krijgen jullie een proeftijd van twee weken na de start van de student. In die periode gaan wij opnieuw op zoek naar een passende student.
Gegarandeerde nazorg

Gegarandeerde nazorg

In de workshop stagemanagement van één middag delen we kennis hoe je in een half jaar meer rendement uit je stagiair kunt halen.
Gegarandeerde begeleiding

Gegarandeerde begeleiding

Tijdens de stage coachen wij de student d.m.v. coach- & skypegesprekken. Door deze begeleiding garanderen wij minimaal een 7 als resultaat!