Enthousiaste Logistics Management student vanaf februari op zoek naar een afstudeerstage

Mohamed

Dit is Mohamed

Graag stel ik je voor aan Mohamed!

Mohamed (29 jaar) is een student logistiek en is vanaf februari op zoek naar een afstudeerstage waarbij hij 3 dagen kan meewerken en daarnaast een waardevol onderzoek kan schrijven.

Nadat Mohamed het vwo had afgerond heeft hij eerst gestudeerd op de universiteit in Amsterdam. Het eerste jaar had hij succesvol afgerond, maar in het tweede jaar kwam hij er toch achter dat het studeren op de universiteit niet zijn ding was. Hij heeft toen besloten om te stoppen en te gaan werken.

Hij heeft een tijd gewekt als uitzendkracht bij Randstad en heeft hij hier zijn eerste logistieke werkervaring opgedaan. Mohamed heeft veel verschillende werkzaamheden gehad en vond het erg leuk om bezig te zijn in de logistiek. De functies die hij ambieerde zoals ‘supply chain analist’ of ‘manager logistiek’ had hij een hbo papiertje voor nodig. Vandaar dat hij toen heeft besloten om toch weer verder te gaan met studeren en te kiezen voor de studie logistiek.

Tijdens zijn studie heeft hij ook de minor ‘’Toekomst Bestendige Stad’’ gevolgd. Mohamed ging samen met zijn project groep aan de slag met grote maatschappelijke vraagstukken om zich goed voor te bereiden op hun toekomstige rol als professional. Denk aan vraagstukken zoals: milieu, klimaat, energie, mobiliteit en economie. Daarnaast heeft hij waardevolle ervaring opgedaan tijdens zijn stage, hierover lees je onderaan het profiel meer.

Woorden die Mohamed omschrijven zijn:
- Harde werker
- Betrouwbaar
- Nauwkeurig
- Stressbestendig

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Voor Local2Local (L2L) heeft Mohamed het onboardingproces voor nieuwe boeren volledig geanalyseerd. Bottlenecks geïdentificeerd en gezocht naar oplossingen die first-mile logistiek te verbeteren om de aansluiting met de korte keten van L2L te versoepelen. Hij werkte in een team van vier personen en zijn rol was de contactpersoon zijn tussen het bedrijf (opdrachtgever) en het project team. Hij voerde veel gesprekken om belangrijke informatie te achterhalen bij het bedrijf. Naaste de rol waren zijn werkzaamheden om de logistieke processen en keten van de korte keten van L2L in kaart te brengen. Instructies maken voor de boeren om de onboardingsproces te versoepelen.

Voor Olam Cocao onderzocht Mohamed hoe de modal shift van op de weg transport naar transport via binnenvaart gerealiseerd kan worden. Waar liggen de kansen en bedreigingen? Voor welke uitgaande logistieke stromen is een modal shift naar binnenvaart geschikt en is het logistiek haalbaar? Voor het project had hij als leerdoel om zijn leiderschapskwaliteiten te verbeteren en had hij dus de rol als teamleider tijdens dit project. Mohamed heeft zo goed mogelijk geprobeerd om zijn teamleden te blijven motiveren, taken te delegeren en het project tot een goed voltooien te brengen. Dat is uiteindelijk ook gelukkig goed gelukt. Zijn werkzaamheden voor het project specifiek was om de verkregen data aan de slag te gaan. Hij heeft aan de hand van de data kunnen specifiëren welke uitgaande logistieke stromen geschikt waren voor transport via de binnenvaart. In dit project heeft hij de gelegenheid gehad om aan zijn data-analyse en Excel skills te werken en te verbeteren.

Tijdens zijn meewerkstage bij Klimaatroute heeft Mohamed zich voornamelijk beziggehouden met de volgende taken:

- In kaart brengen van logistieke processen
- Identificeren van bottlenecks
- Opstellen van een rapport met verbetervoorstellen

Mohamed's onderzoek was specifiek gericht op het analyseren van logistieke processen met betrekking tot voorraadbeheer en het systematisch aanpakken van knelpunten in deze operaties.

Naast zijn onderzoek heeft Mohamed ook bijgedragen aan andere werkzaamheden voor Klimaatroute:

- Actueel houden van het online voorraadbeheer van de webwinkel met behulp van Excel en voorraadbeheersoftware
- Het buitendienstteam informeren over het nieuwe assortiment producten
- Oplossen van problemen met naleveringen of niet-geleverde producten
- Ondersteunen van het logistieke team bij het fysiek aanvullen van ontvangen producten