Logistics Management student per september op zoek naar een meewerkstage! (Regio Zutphen)

Twan

Twan kan aan de slag met supply chain management!

Dit is Twan

Maak kennis met de 21 jarige Twan. Twan studeert logistics management aan de HAN in Arnhem. Hij zit momenteel in zijn tweede leerjaar en is vanaf september op zoek naar een meewerkstage. Hij zal gedurende 20 weken, drie dagen zich focussen op een onderzoek en de overige twee dagen kan hij meewerken.

Voordat Twan begon aan de opleiding heeft hij eerst een 1 jaar bedrijfseconomie gestudeerd. Hier kreeg hij uiteindelijk geen energie van en is gestopt. Hij heeft direct een baantje gezocht en is gestart bij de Jumbo als allround kassamedewerker. Hier heeft hij 30 uur in de week gewerkt. Momenteel werkt Twan als magazijn medewerker bij een groot horeca groothandel.

Vakken zoals: algemene economie, rechten (vervoers- en handelsrecht), computersystemen (erp) en supply chain management spreken hem het meeste aan op school. Hij geeft aan dat hij momenteel veel theoretische kennis heeft en vooral nieuwsgierig is, hoe het in de praktijk er aan toe gaat. Twan zou graag verschillende invalshoeken van het logistieke proces willen zien tijdens zijn stage.

Twan is erg ambitieus en gedreven. Hij wilt graag naar het afronden van zijn huidige opleiding gaat doorstuderen aan de universiteit. Hier wilt hij graag de master supply chain management volgen om vervolgens een traineeship te gaan starten!

Ontwikkelpunt voor Twan tijdens zijn stage zou kunnen zijn dat hij misschien iets te kritisch en te direct kan zijn. In teamverband op school is hij een teamleider. Tijdens zijn huidige bijbaantje in de logistieke omgeving is hij eerder een teamplayer.

Kan Twan bij jullie aan de slag?

Dit kan Twan voor je doen

-Procesoptimalisatie van interne logistiek.
-Behalen van kwaliteitscertificaten zoals Keurmerk TLN, ISO9001, BRC, Lean and Green Award, AEO.
-Optimaliseren van de magazijninrichting.
-Optimaliseren van voorraadhoogtes en bestelmethodieken.
-Optimaliseren van de totale supply chain.

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Twan heeft in 2,5 maand een onderzoek naar de distributieanalyse van A.S. Watson uitgevoerd. In dit project ging ik samen met 5 andere klasgenoten onderzoek doen naar de hoofdvraag: Wat is op basis van de huidige missie, goed aan de distributielogistiek van A.S. Watson Benelux en waarom, wat behoeft verbetering, waarom en in welke richting?" Om de hoofdvraag te kunnen beantwoorden en uiteindelijk verschillende adviezen te kunnen geven zijn er deelvragen gemaakt volgens het integraal logistiek concept (ILC) en het symlad-model. Als onderzoeksmodel is er gebruik gemaakt van het TEA-model, dit betekent theorie, empirie en analyse. De verschillen in de analyse zijn vervolgens opgevuld met de door ons beargumenteerde adviezen. De adviezen zijn na afronding van het onderzoek gepresenteerd aan de manager van A.S. Watson. Twan zijn rol in dit project was om zijn steentje bij te dragen aan deelvragen in de hoofdstukken theorie, empirie en analyse. Vervolgens heeft hij ook een advies ontwikkeld. Uiteindelijk hebben ze als groep een 7 gekregen als resultaat.

Twan heeft in 2,5 maand een logistieke analyse voor logistiek dienstverlener Melis uitgevoerd. Samen met 6 andere klasgenoten heeft hij onderzoek gedaan naar logistiek dienstverlener in Duiven. Het doel van de opdracht was een logistieke foto van het bedrijf maken en waar mogelijk was adviezen geven en deze uiteindelijk presenteren. De hoofdvraag in dit onderzoek luidt als volgt:"Hoe kan de logistiek bij Melis goed worden ingericht met betrekking tot de flexibiliteit en kwaliteit?" Dit onderzoek is uitgevoerd aan de hand van het in kaart brengen van de deelprocessen van het bedrijf en het integraal logistiek concept (ILC). Als onderzoeksmodel is er gebruik gemaakt van het TEA-model, dit betekent theorie, empirie en analyse. De rol van Twan in dit project was het regelen van interviews met het bedrijf, deze afnemen en het beantwoorden van de deelvragen in de verschillende hoofdstukken.