HRM student opzoek naar een uitdagende afstudeerstage

Joven

Joven zal zich bezig houden met het oplossen van een HR gerelateerd vraagstuk en mee kunnen helpen in de praktijk!

Dit is Joven

Voor je ligt het profiel van Joven (26 jaar) uit Amsterdam. Joven is voor zijn opleiding HRM opzoek naar een uitdagende afstudeerstage. Tijdens deze stage zal moet Joven een afstudeeropdracht uitvoeren (een onderzoek doen) en wil daarnaast ook in de praktijk werkervaring op te doen. Door deze combi kan hij na het afronden van zijn HBO opleiding een wel overwogen keuze maken wat voor eerste baan hij wilt kiezen, wellicht dat dat bij jullie is?

Om de kwaliteit van het onderzoek te waarborgen houdt Joven graag 2 a 3 dagen gereserveerd om daaraan te werken. De overige dagen kan hij jullie ondersteunen met HR gerelateerde werkzaamheden, idealiter werkzaamheden die ook gerelateerd zijn aan zijn onderzoek. Onderwerpen als recruitment en verzuim zijn voorbeelden van HR werkzaamheden die Joven interesseren, maar naast deze twee zijn er nog veel meer!

Na het niet behalen van de HAVO koos Joven ervoor even een stapje terug te doen en is één jaartje full-time gaan werken. In dat jaar verhuisde hij ook van Rotterdam naar Amsterdam. Eenmaal in Amsterdam vond hij de motivatie om door te studeren en hij besloot een versneld traject MBO filiaalmanager te gaan doen. Dit ging hem goed en gemakkelijk af, zo startte hij direct daarna met zijn huidige HBO opleiding (HRM). Joven's interesses in HR ontstonden tijdens het werken in de bediening en de stages op het MBO als filiaalmanager van de Action. Hij vond het altijd leuk om met mensen te werken en om diverse problemen op te lossen en tijdens de opleiding HR komen deze aspecten meermaals terug.

Naast de vele theoretische kennis en projecten heeft Joven niet alleen op het MBO een stage afgerond, maar ook al eerder op het HBO. Dit was een brede HR stage bij een stichting, een stichting voor onderwijsinstellingen. Zijn taken waren divers: gesprekken voeren, sollicitaties doen, HR administratie, instroom/ uitstroom. Daarnaast had hij ook een groot verzuimproject die Joven moest uitvoeren. Meer over andere projecten die Joven heeft afgerond lees je onderaan het profiel.

Naast zijn opleiding is Joven nu al voor een tijdje supervisor bij SUMO. Een verantwoordelijk maar erg leuke bijbaan geeft hij aan! Daarnaast heeft Joven ook een tijdje gewerkt als talent sourcer (recruiter). Hij vond het erg leuk, maar de sector waarvoor hij zocht sprak hem niet aan (bouwsector). Zijn interesses gaan maar uit naar bijvoorbeeld IT, software development of commerciële functies. Hij wilde zelf ooit ook een Traineeship IT gaan doen.

Eigenschappen die ik zou benoemen om Joven te omschrijven:
- Rustig
- Passief van aard maar actief wanneer nodig
- Harde werker en gemotiveerd
- Communicatief vaardig
- Oplossingsgericht

Is Joven de HR student waarnaar jij opzoek bent? Neem dan contact met mij op!

Dit kan Joven voor je doen

✔ Een HR gerelateerd vraagstuk oplossen
✔ Uitkomst implementeren
✔ HR werkzaamheden oppakken / de afdeling ondersteunen

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Joven heeft in het derde schooljaar van de opleiding HRM een onderzoek gedaan naar het Skillspaspoort gericht op de horecasector. Het Skillspaspoort is te zien als een portfolio waar de (unieke en opgebouwde) vaardigheden en ontwikkelpunten van een persoon in staan. Het Skillspaspoort zorgt voor een vereenvoudiging van de mobiliteit op de arbeidsmarkt om zo duurzame loopbanen te creëren.

Doordat de arbeidsmarkt breed is, heeft Joven het onderzoek gericht op de Horeca. Het Skillspaspoort is vrij nieuw waarbij Joven heeft onderzocht aan welke randvoorwaarden het Skillspaspoort moet voldoen, zodat horecamedewerkers gebruik willen maken van het Skillspaspoort. Joven heeft dit onderzoek uitgevoerd door middel van interviews met meerdere horecamedewerkers die werkzaam zijn in verschillende soorten restaurants. Uit het onderzoek is gebleken dat privacy, kosten en gebruiksgemak een belangrijke rol spelen. Verder is het Skillspaspoort positief ontvangen door de horecamedewerkers. De projectbegeleider was na het onderzoek van Joven tevreden. Het onderzoek naar het Skillspaspoort is vervolgens ook uitgebreid naar andere sectoren.

Joven heeft in het vierde schooljaar samen met vier medestudenten acht weken lang een onderzoek uitgevoerd naar de werk-privé balans van de docenten die werkzaam zijn op de Hogeschool van Amsterdam (Verder genoemd HvA). Voordat Joven mag beginnen met zijn afstudeerstage moet er eerst een groepsopdracht uitgevoerd worden. Joven heeft hierbij contact gezocht met een projectleider die werkzaam is bij de HvA, waardoor het project tot stand is gekomen.
De docenten van de HvA hebben aangegeven dat hun werk-privé balans verstoort is door de coronamaatregelen. Joven heeft samen met zijn groep onderzoek gedaan naar de oorzaken en gevolgen en wat de HvA voor de docenten kan betekenen om het werk-privé balans van de docenten weer te verbeteren. Hierbij heeft Joven samen met zijn groep interviews gehouden met meerdere docenten van de faculteit: Business & Economie. Joven heeft ook binnen de groep de leiding genomen. Na het onderzoek is gebleken dat veel docenten om verschillende redenen moeite hebben gehad hun werk-privé balans gescheiden te houden. De projectbegeleider was blij met de resultaten en is met het verslag naar het managementteam gegaan om de werk-privé balans van de docenten weer in orde te kunnen krijgen.