HRM afstudeerder opzoek naar een leuke afstudeerstage!

Fausia

- Waardevol HRM onderzoek - Recruitment beleid verbeteren - Allround HRM werkzaamheden oppakken

Dit is Fausia

Ik wil je graag voorstellen aan Fausia (25 jaar) uit Amsterdam. Fausia studeert aan de HBO opleiding HRM en is daarvoor momenteel opzoek naar een uitdagende afstudeerstage. Tijdens deze stage is ze 5 maanden beschikbaar (startend vanaf 7 februari), waarvan ze graag 2 per week de tijd krijgt voor haar onderzoek en de overige dagen zichzelf wilt inzetten voor de organisatie. Haar onderzoek kan over van alles gaan wat HR gerelateerd is en wil ze graag in goed overleg met het stagebedrijf afstemmen.

Fausia startte, na het behalen van haar VMBO-diploma, met de MBO opleiding managementassistent. Hier heeft ze veel geleerd en onder andere ook goed leren multitasken. Plannen, administratie en geordend werken zijn drie aspecten waarin ze veel stappen heeft gemaakt. Ook heeft ze tijdens deze opleiding maar liefst drie keer stage gelopen. Bij twee van de drie stages had ze verantwoordelijkheden als afspraken inplannen, evenementen organiseren, administratie en het telefonisch contact oppakken voor de manager of directeur. De laatste stage was een stuk leuker geeft ze aan. Hier kreeg ze namelijk meer verantwoordelijkheden, naast de werkzaamheden die ze tijdens eerdere stages al had mogen oppakken. Bij de laatste stage heeft ze namelijk ook stagiaires mogen aannemen en zelf de sollicitatie gesprekken gevoerd. Dit recruitment gedeelte sprak haar erg aan.

Na het succesvol afronden van de MBO opleiding dacht Fausia het zeker te weten, ze wilde HBO bedrijfskunde gaan studeren. Echter bleek deze opleiding minder goed bij haar te passen dan ze had gehoopt en na wat gesprekken met de studieloopbaan begeleider werd de keuze gemaakt om door te stromen naar de opleiding HRM.

Op haar huidige opleiding zit ze helemaal op haar plek. Fausia omschrijft zichzelf als een mensen mens. Ze werkt graag voor en met mensen en houdt daarbij van een nauwe samenwerking. Tijdens haar opleiding heeft ze, naast de vele theorie en projecten ook al eerder praktijk ervaring opgedaan middels een meewerkstage. Dit deed ze bij een universitair medisch centrum, waarbij ze verantwoordelijk was als HR adviseur en het recruiten van nieuw personeel. Neven taken tijdens deze periode waren:
- Contracten onderhouden
- Telefonisch contact onderhouden met personeel
- Het uitnodigen van sollicitanten

Naast haar opleiding werkt Fausia parttime bij de Albert Heijn en ook hier doet ze het goed. Zelfs zo goed dat ze een baan aangeboden heeft gekregen als teamleidster. Ze vond het een lastige keuze, maar heeft uiteindelijk het aanbod laten schieten. Dit omdat ze het heel moeilijk vond na 7 jaar met haar collega's te werken, opeens deze collega's aan te sturen als teamleidster.

Fausia zou ik omschrijven als:
- Proactief
- Verantwoordelijk
- Zelfstandig
- Betrouwbaar
- Sociaal

Dit kan Fausia voor je doen

- HRM gerelateerd onderzoek uitvoeren
- HRM gerelateerde werkzaamheden oppakken
- Recruitment beleid verbeteren

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Fausia heeft tijdens haar stage in jaar 3 het gehele Werving en Selectie procedure op zich genomen en uiteindelijk in samenwerking met de manager meerdere geschikte kandidaten geselecteerd. Fausia heeft tijdens haar stage zelfstandig onderzoek gedaan naar het langdurig verzuim binnen een afdeling en daar een 8 voor gekregen.