HBO student per direct opzoek naar een studiegerelateerde bijbaan

Samar

Samar kan 16u per week diverse werkzaamheden oppakken!

Dit is Samar

Je bekijkt het profiel van Samar (23 jaar) uit Breukelen. Samar zit in het derde jaar van de HBO opleiding Human Resource Management (HRM) en per direct opzoek naar een bijbaan van 16u per week. De werkzaamheden die ze kan/ wil uitvoeren kunnen gerelateerd zijn aan haar huidige opleiding (HRM), maar kunnen ook gerelateerd zijn aan de MBO opleiding die Samar eerder heeft afgerond: MBO bedrijfsadministrateur.

Samar is zoals eerder benoemd na het afronden van het VMBO, gestart met de MBO opleiding bedrijfsadministrateur (versnelde versie). Tijdens deze opleiding heeft ze ook twee keer stage moeten lopen. Beide waren als ondersteuner op de financiële administratie met werkzaamheden zoals:
- Facturatie
- (Cas)boekingen op orde maken
- Inkoop/ verkoop administratie
- Debiteuren en crediteuren
(meer over deze twee en andere ervaringen vind je onderaan het profiel)

Na het afronden van het MBO, wilde Samar graag doorstuderen. Ze koos voor de opleiding HRM door de combinatie van het bedrijfsleven en het werken met mensen. Op dit moment zit Samar is leerjaar drie en heeft ze het erg naar haar zin. Training, instroom/ uitstroom en gespreksvoering zijn onderwerpen die ze bijvoorbeeld erg interessant vindt.

Naast de opleiding zit Samar ook niet stil. Zo werkt ze op dit moment bij de klantenservice bij Webshop.nl, maar heeft ze ook diverse andere baantjes gehad. Verder is ze ook studentenmentor geweest op de HvA, een functie waarbij je nieuwe studenten ondersteunt in hun eerste jaar.

Ben jij opzoek naar een parttimer zoals Samar? Neem dan contact met mij op!

Dit kan Samar voor je doen

- HRM gerelateerde werkzaamheden
- (Bedrijfs)administratie taken oppakken
- Klantenservice
- 16u per week beschikbaar

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Samar heeft in 2020 stage bij Cazas Wonen (voorheen GroenWest) gelopen. Samar heeft zich op de debiteurenadministratie gericht, omdat er veel werk opstapelend was. Haar taak was vooral servicekosten berekenen, data invoeren in het systeem en daarvan brieven opstellen. Na één maand heeft zij meer dan 80% van het werk weggewerkt. Haar begeleider was zeer trots op Samar, omdat zij het werk snel opgepakt heeft en goed het weggewerkt. Hierdoor heeft ze een andere taak gekregen, namelijk een handleiding opstellen voor de volgende stagiaires. Daarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe de servicekosten moet berekenen worden, data invoeren in het systeem en het grootboek draaien. Samar heeft het gemaakt en aan het eind van de stage geleverd. Die handleiding gebruiken ze het nog steeds en was een beter versie dan de oude.

In het 2e jaar van de opleiding HRM heeft Samar aan een project met haar groep (5 personen in totaal) gewerkt. Het project ging over een fictieve hogeschool, hiervoor moesten de studenten veel hr-data berekenen (kwantiteiten, SPP, huidige en toekomstige bezetting en huidige en toekomstige formatie, en scenario's opgesteld). Daarnaast heeft Samar die data op passende manier aan de docent berekend en gepresenteerd. De docent en de medestudenten waren blij met haar, omdat de medestudenten niet goed in dat vak waren. Zij vinden werken met Excel lastig vooral draaitabel en de cijfers presenteren. Voor deze vak heeft Samar en de medestudent een hoog cijfer gekregen 8,6. Dat cijfer was één van de hoogste cijfers in de klas.

Voor een ander project 'advisering en implementatie' heeft Samar en haar groep een opdracht van Cordaan in Amsterdam (echte organisatie) gekregen. Cordaan kampt met verschillende problemen en vooral in de hr-afdeling, zoals verloop, hoog werkdruk en personeelstekort. Samar heeft met haar groep een gedegen onderzoek gemaakt. Zij komen achter de achterliggende factoren van de problemen, maar Samar heeft een belangrijke reden in de CAO gevonden waarom veel (jong)personeel snel Cordaan verlaten. Dat was omdat Cordaan alle BBL-trajecten, om- en bijscholingen en cursussen heeft geschrapt. De medewerkers die graag een hogere functie willen, konden niet omscholen of BBL-trajecten volgen. Daarom hebben ze voor een ander bedrijf gekozen, dat veel doorgroeimogelijkheden biedt. Het advies van Samar was om die opleidingen opnieuw te bieden voor de meeste nodige functies binnen Cordaan, omdat zij voor een strenge financiële strategie hebben gekozen. De docent en de hr-manager van Cordaan waren tevreden met Samar omdat zij deze reden in de CAO heeft gevonden en een passend advies voor beide partijen heeft gegeven.