Student Finance & Control op zoek naar een meewerkstage binnen de finance!

Luca

Ondersteuning bieden binnen het finance team van jouw bedrijf!

Dit is Luca

Mag ik je voorstellen aan Luca, een student Finance & Control die per september op zoek is naar een meewerkstage voor 4 dagen per week. Hij is opzoek naar een uitdagende finance stage waar hij ondersteuning kan bieden aan het desbetreffende team.

Na het behalen van zijn havo diploma heeft Luca de Vavo gedaan. Hier heeft hij vier deelcertificaten behaald Economie, Bedrijfseconomie, Nederlands en Wiskunde a. Hij heeft de Vavo gedaan, omdat hij naar zijn mening nog te jong was om naar het HBO te gaan. Daar is hij ook zeker blij mee, aangezien de extra vakken een sterke basis zijn geweest voor zijn keuze om Finance & Control te gaan studeren.

Voor zijn opleiding heeft Luca al verschillende projecten gedaan, waarbij hij bijvoorbeeld een volledige bedrijfsanalyse voor een bedrijf moest maken. Daarnaast heeft Luca al eerdere ervaring met integrale bedrijfsanalyse en kan dan ook al kostenberekeningen uitvoeren, waardoor hij kan berekenen of producten voor een goede prijs verkocht worden. Over de verschillende projecten en onderzoeken is onderaan de pagina meer te vinden.

Luca wil tijdens zijn meewerkstage aan de slag binnen het finance team, die hij waar nodig kan ondersteunen. Naast zijn werkzaamheden zal Luca een onderzoek gaan verrichten op het gebied van procesverbetering. Dit zal vooral gaan over het inrichten van verschillende functies, maar zou ook betrekking kunnen hebben op het debiteurensaldo verbeteren.

Op persoonlijk vlak waarderen Luca zijn vrienden en familie dat hij goede humor heeft en trouw is aan zijn vrienden en familie. Daarnaast is hij stressbestendig, wat hij ook een van zijn betere eigenschappen vindt. Wel wil Luca zijn Engels verbeteren en zorgen dat hij zijn concentratie er beter bij kan houden. Woorden die Luca omschrijven:
- Enthousiast
- Humor
- Leergierig
- Sociaal
- Meedenkend

Dit kan Luca voor je doen

✔ 4 dagen meewerken
✔ Ondersteuning bieden binnen de finance afdeling
✔ Een onderzoek uitvoeren

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Luca heeft in jaar 1 van zijn opleiding samen met twee klasgenoten een financiële rapportage gemaakt van PostNL. Tijdens dit project heeft Luca PostNL geanalyseerd en op basis daarvan heeft Luca een forecasting gemaakt voor de koers van PostNL.

Het doel was om tijdens dit project te leren om de koers van een bedrijf te voorspellen aan de hand van het jaarraport van een beursgenoteerd bedrijf.

Tijdens dit project heeft Luca samen met twee klasgenoten eerst PostNL uitgebreid geanalyseerd aan de hand van een bedrijfsanalyse en de macro en meso omgeving van PostNL te beschrijven. Na deze analyses zijn alle kosten en opbrengsten geanalyseerd en voorspeld via Excel voor 2021.

Het resultaat voor Luca in dit project was dat hij zijn vaardigheden in Excel heeft verbeterd, een voorspelling van de koers kan maken en hij een goed cijfer( een 7) heeft behaald.

Luca zou de volgende keer meer focussen op de toekomst van Sustainable development goals, omdat dit onderwerp steeds belangrijker wordt in de toekomst.

Luca heeft in de eerste drie periodes van jaar 2 cost accounting inleiding/1/2 gevolgd. In dit vak leert Luca hoe je in een bedrijf kosten kan berekenen en reduceren.

het doel van Luca was om in de lessen goed op te letten en op tijd te beginnen met leren voor dit vak, zodat Luca goede cijfers behaald en Luca zijn studiepunten behaald. Luca heeft alle lessen van het vak gevolgd, huiswerk gemaakt en een week van te voren begonnen met leren.

Het resultaat was dat Luca alle drie de periodes een ruime voldoende heeft behaald. In de eerste periode een 7.8, in de twee periode een 9,3 en in de derde periode een 7,0.

Luca zal voor de volgende keer niets anders doen, omdat Luca merkt dat deze methode van voorbereiden en hard werken hij goede voldoendes behaald. Luca vindt het vak cost accounting erg leuk, waardoor hij het vak ook leuk vind om te leren en opgaves voor te maken.