Jason, een student Finance, Tax and Advice en op zoek naar een afstudeerstage vanaf september. In deze periode is hij 20 weken beschikbaar en kan hij 2 tot 3 dagen meewerken.

Jason

Dit is Jason

Graag stel ik je voor aan Jason!

Jason is een student Finance, Tax and Advice en zit in zijn laatste jaar van zijn studie. Momenteel zoekt hij een afstudeerstage vanaf september t/m januari. In deze periode is hij 20 weken beschikbaar en kan hij 2 tot 3 dagen meewerken en daarnaast zal hij bezig zijn met zijn afstudeeropdracht.

Na de middelbare school heeft Jason eerst de opleiding ‘marketing en communicatie’ gevolgd op het mbo. Destijds was hij ook veel bezig met topsport en heeft hij zijn hele jeugd bij FC Volendam gevoetbald. In de periode dat Jason zijn opleiding succesvol had afgerond, kreeg hij helaas te horen dat hij niet verder mocht naar de senioren bij FC Volendam.

Na de opleiding ‘marketing en communicatie’ heeft Jason eerst een jaartje gewerkt bij een fabriek. Vervolgens heeft Jason besloten dat hij nog graag door wilde studeren. Hij vond de marktering kant gedurende zijn studie niet heel interessant en wilde daarom graag een andere richting op. Van vrienden kreeg hij goede verhalen te horen over de financiële opleidingen van de HVA. Vervolgens heeft hij zelf nog verder onderzoek gedaan en werd hij erg enthousiast van de opleiding Finance, Tax and Advice.

Op zijn opleiding zit hij helemaal op zijn plek en vindt Jason vooral de tax vakken interessant. Als minor heeft Jason de minor ‘Forensisch financieel deskundige’ gevolgd. Tijdens deze minor maak je de connectie tussen de juridische en financieel- economische wereld in het onderzoek naar fraude en andere vormen van financiële criminaliteit.

Voor zijn meewerkstage heeft Jason stagegelopen bij de belastingdienst op de afdeling ‘intensief toezicht’. Tijdens zijn stageperiode heeft hij gewerkt aan aangiftes IB en VPB. Jason heeft als behandelfunctionaris/stagiair vervolgens de ontvangen aangiftes beoordeeld. Dit deed hij door de gegevens op te speuren in de controlesystemen en zijn bevindingen te verwerken in de controlesystemen. Nadat Jason deze bevindingen had besproken met zijn begeleider was de bedoeling om brieven op te stellen naar belastingplichtigen.

5 woorden die Jason omschrijven;
- Leergierig
- Flexibel
- Digitaal vaardig
- Communicatief vaardig
- Integer

Dit kan Jason voor je doen

- Onderzoek doen naar AO/IC (administratieve organisatie en interne controle).
- Belastingaangiftes uitvoeren
- Andere financiële/ fiscale werkzaamheden

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Jason heeft bij zijn vorige stage de taak gekregen om een quiz te organiseren voor de hele afdeling. De quiz ging over de omgang met collega's en hoe goed zij elkaar kennen. Het doel van deze opdracht was om te werken aan de communicatievaardigheden wat uiteindelijk onderdeel van de eindopdracht was. Allereerst heb ik elk teamlid gevraagd of hij/zij twee feiten kan geven over zichzelf. Ook heb ik een enquête gemaakt waarbij ik ongeveer 40 collega’s van de Belastingdienst een paar vragen heb gesteld die ik kan gebruiken voor mijn quiz. Voor de quiz was het de bedoeling om te raden welk antwoord het meest werd gegeven door collega’s die ik vragen heb gesteld. De quiz moest ik dus gaan presenteren, en duurde ongeveer 45 minuten. Hierdoor heb ik dus aan mijn communicatieve vaardigheden gewerkt.