HBO student finance & control opzoek naar een leerzame afstudeerstage!

Stijn

Een financieel vraagstuk oplossen of proces optimaliseren en daarnaast meewerken op de financiële afdeling!

Dit is Stijn

Voor je ligt het profiel van Stijn (22 jaar) uit Aalsmeer. Stijn studeert finance & control op de HvA en is per februari opzoek naar een uitdagende afstudeeropdracht. Tijdens de stageperiode (5 maanden) zal Stijn ongeveer de helft van de week bezig zijn met het oplossen van een intern vraagstuk voor het stagebedrijf die gerelateerd aan zijn opleiding. De overige dagen van de week kan hij zich inzetten voor het stagebedrijf om mee te werken op de financiële afdeling.

Na het behalen van zijn VWO diploma maakte Stijn de keuze om HBO finance & control te gaan studeren. Dit omdat Stijn meer een student is die de combi van theorie en praktijk interessant vindt en hij was bang dat de universiteit te veel gefocust zou zijn op theorie. De strategeische vakken tijdens zijn opleiding vindt Stijn het leukste (welke keuzes maken bedrijven en waarom). Daarnaast vindt hij procesoptimalisatie ook erg interessant!

Naast de vele theoretische vakken heeft Stijn ook een minor een meewerkstage afgerond. Zijn minor ging over het onderwerp 'Fin Tech'. Dit is een term die wordt gebruikt voor innovaties binnen de financiële afdeling. Tijdens deze minor heeft Stijn individueel en in groepsverband oplossingen moeten bedenken en innovaties moeten creëren die interessant kunnen zijn voor de toekomst van de financiële processen. De meewerkstage heeft Stijn gelopen bij een accountantskantoor. Hier was hij, samen met het team, verantwoordelijk voor de samenstel afdeling en het opstellen en controleren van bijvoorbeeld jaarrekeningen. Meer over deze ervaringen vind je onder het kopje 'ervaringen'.

Woorden die Stijn verder omschrijven:
- Fanatiek
- Accuraat
- Leergierig
- Nieuwsgierig
- Vooruitstrevend

Dit kan Stijn voor je doen

;

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Stijn heeft op de HVA gewerkt aan het project: financiële bedrijfsprocessen. Tijdens dit project heeft Stijn verschillende administratieve opdrachten gemaakt voor een fictieve onderneming. Daarnaast heeft Stijn ook zowel de vpb-aangifte als btw-aangifte voor deze fictieve onderneming foutloos voorbereid. Het project werd uiteindelijk succesvol afgerond en beoordeeld met een 8.

Stijn heeft 20 weken stage gelopen op de samenstelpraktijk van PwC. Hier heeft Stijn de opgedane kennis van zijn studie in de praktijk kunnen brengen en laten zien dat hij deze kennis snel en accuraat kan toepassen in de praktijk. Stijn heeft op deze stageplek o.a. gewerkt aan het samenstellen van jaarrekeningen het voorbereiden van btw-aangiftes en het bijhouden van verschillende financiële administratie voor verschillende mkb-klanten.