HBO finance & control student opzoek naar een leerzame en uitdagende meewerkstage

Casper

Casper kan 4 dagen per week jullie financiële afdeling ondersteunen

Dit is Casper

Je bekijkt het profiel van Casper uit Zuiderwoude. Casper is aangekomen in zijn derde studie jaar en daarom opzoek naar een meewerkstage startend vanaf september. Tijdens een periode van 5 maanden (20 weken) kan Casper 4 dagen stage lopen, de financiële afdeling ondersteunen bijvoorbeeld, de 5e dag moet hij terug naar school of werken aan een stageopdracht. Casper is in het bezit van een auto en zal daarom (waarschijnlijk) met zijn auto richting zijn stage rijden. Een kilometervergoeding zou met de huidige km-prijzen voor hem dus goed van pas komen.

Casper is na het afronden van zijn middelbare school gestart met de HBO opleiding Tax & Advice. Hij kwam er echter tijdens het eerste jaar achter dat deze financiële opleiding toch niet helemaal bij hem paste. Hij besloot zijn propedeuse te halen en over te stappen naar het tweede jaar van zijn huidige HBO opleiding. De perfecte keuze want op finance & control krijgt hij precies wat hem zo in een financiële opleiding interesseert (audit, controlling, facturatie, debiteuren, crediteuren, kosten management, kwaliteitsmanagement en meer).

Zoals eerder gezegd start Casper in zijn derde studiejaar met de meewerkstage Dit zal tevens zijn eerste praktijk ervaring zijn, maar Casper heeft naast de vele theoretische kennis ook relevante projecten uitgevoerd. Meer over deze projecten lees je onderaan het profiel bij het kopje 'ervaringen'. Daarnaast kan Casper goed overweg met de volgende programma's: Excel, Power BI, Lean 6 Sigma. Een minor komt voor Casper pas in het tweede semester van studiejaar 3, maar hij denkt dat hij wilt gaan kiezen voor de minor creativiteit (een klein zij stapje van de theorie die hij tot nu toe heeft geleerd).

In zijn vrije tijd houdt Casper ervan om leuke dingen te doen met familie en vrienden, en ook sporten doet hij graag! Verder werkt Casper om wat bij te verdienen bij het Koninklijk verzet als productiemedewerker. Toen ik Casper vroeg zichzelf te omschrijven in vijf goed eigenschappen en één verbeterpunt zei hij het volgende:
- Stressbestendig
- Nieuwsgierig
- Intelligent
- Sociaal
- Flexibel
Verbeterpunt: Casper leert snel en heeft daardoor ook nieuwe dingen al gauw onder de knie. Hierdoor zegt hij vaak te snel 'ja' om ook andere te helpen en zo komt zijn eigen werk nog wel eens in gevaar.

Is Casper de student waar jij naar opzoek bent? Neem dan contact met mij op!

Dit kan Casper voor je doen

;

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Casper heeft in jaar twee de opdracht gekregen om de processen te analyseren en te verbeteren voor een voetbalclub naar keuze, door middel van een integraal adviesrapport. Dit heeft hij met 3 andere klasgenoten gedaan en samen hebben zij gekozen voor Vitesse BV. Casper nam de leiding in dit project en ze begonnen Vitesse BV te analyseren en te verbeteren met gebruik van lean six sigma, namelijk DMAIC. Als eerst hebben ze de processen van Vitesse BV gedefinieerd aan de hand van een bedrijfsprocesplaat, charter en een VOC-CTQ. Daarna hebben Casper en zijn teamgenoten relevante informatie gemeten en verzameld over de CTQ's. Nadat zij de gegevens hebben gemeten hebben zij de problemen en knelpunten vastgesteld door gebruik te maken van een visgraatdiagram. Daarna hebben zij de oplossingen en verbeteringen opgesteld aan de hand van lean six sigma tools. Tot slot hebben zij uitgewerkt welke control tools ze willen gebruiken om te kijken of de verbeteringen wel echt hebben gewerkt. In het geheel heeft Casper het meest gemaakt, maar dit vond hij niet erg omdat hij het onderwerp goed begreep en graag zijn klasgenoten wou helpen.

Het laatste project dat Casper voor zijn 2e jaar moest maken was voor het vak jaarverslaggeving. Hij moet namelijk een jaarverslag opstellen voor een denkbeeldig hotel. Dit moest hij weer met de 3 zelfde klasgenoten doen waarmee hij al zijn projecten doet. Omdat Casper heel het jaar al de leiding op zich heeft genomen heeft hij nu besloten om nu niet méér te doen dan nodig is. Ze hebben dan ook de opdrachten gelijk verdeeld. Het jaarverslag moest bestaan uit: kolommenbalans, ratio's, bestuur verslag. Casper heeft samen met één van de teamgenoten in dit project de kolommenbalans opgesteld bestaande uit saldi balans, voorafgaande journaalposten, eindbalans en de winst- en verliesrekening. Zijn andere teamgenoten hebben daarna met de kolommenbalans het jaarverslag verder uitgewerkt en afgemaakt.