Sigrid is een WO-studente communicatiewetenschap en per direct op zoek naar een bijbaan voor ongeveer 16 uur per week.

Sigrid

Sigrid kan vooral op het gebied van content creatie veel voor een organisatie betekenen.

Dit is Sigrid

Graag stel ik je voor aan Sigrid!

Na het behalen van haar gymasium besloot zij de WO-studie communicatiewetenschap te gaan doen. Het is een brede studie waar je veel kanten mee op kan. Maar voornamelijk het stuk communicatie en daarin alles wat met schrijven te maken heeft, spreekt Sigrid erg aan.

Tijdens haar studie heeft ze diverse projecten gedaan met medestudenten. Het stukje onderzoek doen en bijv. psychologie zijn dingen die haar wat minder aanspreken. Sigrid heeft het verdiepingspakket media en communicatie gekozen. Ook omdat ze vroeger al veel met "tv" had.

Ook is ze actief bij haar studievereniging. Hier is ze sinds kort onderdeel van het redactieteam. Ze schrijft voornamelijk diverse artikelen voor een blad wat 4x per jaar gepubliceerd wordt. Verder is ze de afgelopen tijd vooral druk met studeren geweest.

Ook heeft zij gewerkt als registratiemedewerkster bij de GGD. Ze wilde een centje bijverdienen en vond het ook mooi om bij zo'n organisatie een steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Op dit moment zoekt Sigrid een bijbaan om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van content schrijven. Ook wilt ze meer weten over marketing en communicatie. Maar echt het schrijfgedeelte, is iets wat haar het meest aanspreekt.

Na deze opleiding wilt ze ook een master Journalistiek gaan volgen.

Dit kan Sigrid voor je doen

- Content schrijven. Denk aan artikelen voor de website, social media, nieuwsbrieven etc.

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Sigrid heeft tijdens haar studie veel verslagen moeten schrijven, waaronder een onderzoeksvoorstel. Voor het onderwerp van dit onderzoeksvoorstel werd alle vrijheid gegeven, indien dit gerelateerd zou zijn aan een media-object. Sigrid legde haar focus op het tijdschrift LINDA.meiden.

De casus betrof de manier waarop de makers van LINDA.meiden omgaan met de digitaliserende wereld. Dit was interessant, aangezien vele tijdschriften moesten stoppen met publiceren, terwijl de oplagen van de LINDA.meiden juist stabiel bleven. In dit verslag gaf Sigrid achtergrondinformatie over de effecten van digitalisering voor de tijdschriftenbranche. Daarnaast benoemde zij criteria voor het creëren van online marktextensies van tijdschriften en het belang hiervan. Aangezien het een onderzoeksvoorstel was, is het onderzoek niet daadwerkelijk uitgevoerd. Wel heeft Sigrid mogelijke onderzoeksmethodes voorgesteld. Zij haalde met dit verslag een 7,5.

Naast studie-gerelateerde opdrachten is Sigrid ook vrijwillig actief bij de redactie van het driemaandelijkse tijdschrift van haar studievereniging. In de laatste editie schreef zij een populair cultureel artikel over sociale angst in relatie tot corona. Dit betrof vooral een uitleg van sociale angst en de ernst van dit mentale probleem. Daarnaast gaf Sigrid enkele tips voor mensen die met dit probleem kampen.