Afgestudeerde communicatie student per direct opzoek naar een (parttime)baan op de communicatie/ marketing afdeling

Queenet

Queenet kan diverse marketing en communicatie werkzaamheden oppakken. Vooral het schrijven van teksten spreekt haar erg aan en gaat Queenet goed af!

Dit is Queenet

Ik stel je graag voor aan Queenet. Zij heeft HBO Communicatie afgerond en zoekt daarom een mooie starters functie voor 3 a 4 dagen per week (meer of minder kan altijd overlegd worden!). Haar wensen gaan uit naar werkzaamheden op de marketing/ communicatie afdeling. Denk hierbij aan het maken en schrijven van content en artikelen voor de socials, website of de nieuwsbrief. Daarnaast vindt ze ook webredactie en social media marketing erg interessant.

Queenet heeft de MBO opleiding Assistent-accountant afgerond. Zij wilde hier mee verder gaan en is gestart met de HBO opleiding Accountancy. Echter kwam zij erachter dat dit niet is wat zij later wilde doen. Ze zocht meer creativiteit in een studie. Dit is de reden dat zij HBO communicatie is gaan studeren. Binnen de opleiding spreekt het haar erg aan om bezig te zijn met het creatief schrijven van blogs of andere teksten. Daarnaast vond ze het vak grafisch vormgeven ook erg interessant. Ze heeft kennis van Photoshop en Indesign. Tijdens haar stage wil zij hier graag mee werken, om deze vaardigheden te verbeteren. Ook het schrijven van teksten is iets wat ze erg interessant vindt! Sinds een paar maanden heeft ze ook deze opleiding succesvol afgerond.

Queenet heeft tijdens het MBO stage gelopen bij een administratiekantoor. Na haar stage mocht zij hier blijven werken. Ze was verantwoordelijk facturen inboeken, bankfacturen checken en had veel telefonisch contact met klanten. Ook is ze werkzaam geweest bij een grote winkelketen waar zij assistent filiaalleider is. Zij opent en sluit de winkel, zorgt dat iedereen zijn taken goed uitvoert en telt het kasgeld.

Tijdens haar hbo studie communicatie heeft ze stage gelopen bij een uitgeverij. Hier heeft zij diverse werkzaamheden opgepakt. Denk aan nieuwsbrieven opstellen, blogs voor op de website en overige content gerelateerde werkzaamheden. Ook tijdens haar afstudeerstage is ze bezig geweest met een communicatie gerelateerd onderzoek. Meer hierover, plus nog andere ervaringen, lees je onderaan het profiel.

Queenet heeft 2 jaar met haar ouders in Engeland gewoond. Hierdoor is haar Engels van goed niveau.

Ik heb Queenet leren kennen als een sociale en gemotiveerde student. Ze heeft ambities en daar gaat ze vol voor. Soms moet ze nog leren om nee te zeggen, maar verder is ze erg leergierig.

Kan Queenet bij jullie aan de slag?

Dit kan Queenet voor je doen

- Marketing/ communicatie afdeling ondersteunen met diverse werkzaamheden
- Content bedenken, maken en/of schrijven
- Socials bijhouden
- Helpen bij het aanspreken van de doelgroep en de manier waarop

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Queenet heeft tijdens haar studie een evenement georganiseerd met haar medestudenten. Zij was binnen haar groep een projectleider. Zij was verantwoordelijk voor de uitvoering van het evenement. Zij hield contact met de gastsprekers en controleerde het opgestelde projectplan. Dit evenement was succesvol verlopen, ouders, verzorgers en docenten waren super tevreden met het resultaat. Er waren op school diverse kraampjes te zien van verschillende thema's, o.a. guerrilla marketing.

Daarnaast heeft Queenet voor het project de redactie in jaar 1 een eigen magazine gemaakt over de Bijlmer. Zij heeft voor dit magazine zelf content bedacht, teksten geschreven en informatie geworven. Zij heeft hiervoor een interview gehouden met een consulent van Madi. Ook heeft zij deskresearch verricht over de Bijlmer. Om voor een mooi resultaat te zorgen heeft zij de apps Photoshop en Indesign gebruikt.

Queenet heeft vijf maanden stage gelopen bij een online uitgeversbedrijf op de afdeling ‘Webredactie’. Queenet was verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de website. Zij ging voornamelijk artikelen en nieuwsberichten schrijven. Ook mocht zij daarnaast recepten verzamelen, fietsroutes samenstellen en quizzen maken voor senioren.

Queenet heeft haar afstudeerscriptie geschreven voor Amira kindercentrum Hoorn. Dit is een kinderopvang voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Amira was nieuw gevestigd op de locatie in Hoorn. Op de nieuwe locatie kwamen er te weinig aanmeldingen binnen. Het was om deze reden belangrijk de nieuwe locatie wat meer onder de aandacht te brengen bij de doelgroep (ouders/verzorgers). En ook moest de USP van de kinderopvang duidelijk en op een creatieve manier aan de doelgroep worden overgebracht. Queenet heeft hiervoor een marketingcommunicatieplan bedacht.