HBO Student media, informatie en communicatie opzoek naar een bijbaan voor 8 tot 16 uur per week

Janoux

Dit is Janoux

Ik stel je graag voor aan Janoux (24 jaar)! Janoux is momenteel bezig met afstuderen voor haar HBO opleiding media, informatie en communicatie. Hiervoor is ze individueel bezig met het schrijven en bedenken van een social media strategie om campagnes op te zetten omtrent dyslectie bij hbo en universitaire studenten. Ze hoopt hiermee meer bekendheid en duidelijkheid te creëren onder de jongeren die hiermee te maken hebben. Naast deze opdracht wil ze graag zichzelf blijven ontwikkelen en daarom is ze opzoek naar een leuke bijbaan voor ongeveer 2 dagen (16 uur) per week.

Na het succesvol afronden van haar MBO opleiding marketing en communicatie, wist ze het zeker: ze wilde zichzelf meer gaan specialiseren in media en communicatie. Tijdens de MBO opleiding heeft twee keer stage gelopen. Bij beide stages liep ze mee op de communicatie afdeling, met verantwoordelijkheden als het schrijven van de nieuwsbrief en ondersteunen bij het maken van andere communicatie middelen. Denk hierbij aan flyers, posters en posts op social media (tekst en beeld).

De keuze voor haar vervolgopleiding was snel gemaakt en hier zit ze ook helemaal op haar plek. Ze heeft verschillende specialisatie vakken gedaan. De eerste was creatief schrijven, waarbij ze heeft geleerd op de juiste en pakkende manier te schrijven. Daarbij leerde ze ook interviews af te nemen en uit te werken. Een andere specialisatie was het creëren van 'vertel vormen', dit kunnen zijn podcasts, video's en audio interviews. Janoux heeft leuke en leerzame jaren achter de rug waarbij ze niet alleen theoretische kennis heeft opgedaan, maar ook praktijk ervaring. In het derde jaar heeft ze stage gelopen op de vormgeving afdeling bij een mediabedrijf. Hier heeft ze zich gespecialiseerd in het werken met onder andere Adobe Indesign, waar ze aangeleverde content aanpaste naar de richtlijnen van haar werkgever. Hierbij is ze wederom bezig met zowel tekst als beeld content. Een laatste stage liep ze bij een bedrijf die verspilling van voedingsproducten tegen gaat. Hier heeft ze zich wederom ontfermt over de social media strategie en het creëren van de juiste content. Na de stage is Janoux zelfs blijven hangen als parttimer, om de social media te beheren en nieuwsbrieven te schrijven.

Ik zou Janoux omschrijven als:
- Leergierig
- Sociaal
- Creatief
- Nauwkeurig
- Aanpakker,

Dit kan Janoux voor je doen

- Beheren van de social media kanalen
- Bedenken van een strategie
- Creëren en verwerken van content (geschrift en beeld)
- Opzetten van een content kalender

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Janoux heeft tijdens haar stage veel ervaring opgedaan op het gebied van social media. Zo was zij verantwoordelijk voor twee bedrijven. Hiervoor schreef zij content voor Instagram en Facebook. Bij een van deze kanalen moest het bereik groter worden. Hiervoor heeft Janoux een nieuwe feed bedacht. In eerste instantie was het vooral een feed met informatie over klanten, leveranciers en het bedrijf zelf. Om meer interactie te krijgen heeft zij wekelijks een product uitgelicht op een kleur vlak. Hierdoor kwam er een constante feed wat er professioneler uitzag. Daarnaast heeft Janoux onderzocht hoe ze aan meer volgers kwam. Janoux begon haar stage met 300 volgers en ging weg met 700 volgers.

Janoux moest tijdens een project op school een ‘meesterproef’ maken. Hiervoor moest zij een verhaal vertellen door middel van twee verschillende communicatie uitingen. Het was hierbij wel de bedoeling dat de verhalen bij elkaar aansloten. Tijdens dit project heeft Janoux gekozen voor het Ronald McDonald Huis. Hiervoor heeft zij een vrijwilliger geïnterviewd die haar zoontje is verloren aan kanker. Ook heeft Janoux een fotoreportage gemaakt van het Ronald McDonald huis. De rol van Janoux was om een verhaal te vertellen op twee verschillende manieren die op elkaar aansloten. Dit vond Janoux een leuke maar spannende uitdagingen. Janoux is heel tevreden over haar interview, maar haar fotoreportage was moeilijker dan verwacht. Een verhaal vertellen door middel van foto’s vond Janoux erg lastig. Ondanks dat vind Janoux het erg leuk om verhalen te vertellen door middel van verschillende communicatie uitingen.