Remi student Commerciële Economie op zoek naar een sales afstudeerstage!

Remi

Ondersteuning bieden binnen het salesteam en daarnaast een onderzoek uitvoeren!

Dit is Remi

Mag ik je voorstellen aan Remi? Een student Commerciële Economie die op zoek is naar een sale-gerelateerde afstudeerstage per februari. Remi heeft binnen zijn studie al aardig wat sales ervaring opgedaan en wil deze ervaring graag in de praktijk toe gaan passen. Vanaf februari zal Remi 20 weken stage lopen, waarbij hij 2 dagen per week werkzaam zal zijn binnen het salesteam en daarnaast een onderzoek uit kan voeren.

Nadat Remi op zijn 17e de havo heeft afgerond is hij direct doorgegaan met de opleiding bedrijfskunde. Hij kwam er alleen snel achter dat deze opleiding niet voor hem weggelegd was, waardoor hij zichzelf er niet meer toe kon zetten door te gaan. Hij is vervolgens gestart met Commerciële Economie, omdat het een brede opleiding is, maar je jezelf wel goed kan specialiseren op een bepaalde richting. Vervolgens heeft Remi de specialisatie sales gekozen, in welke richting hij zijn toekomstige baan ook kan zien.

Vanuit de opleiding Commerciële Economie heeft Remi al eerdere ervaring opgedaan op het gebied van sales. Hij krijgt vooral energie uit het onderhouden van klantcontact en een daadwerkelijke relatie opbouwen met een klant. Daarnaast vindt hij het interessant om zichzelf te verdiepen in het bepaalde product/dienst dat hij verkoopt, zodat hij sterk in de rol van verkoper kan kruipen. Vanuit zijn opleiding heeft Remi al verschillende salescursussen gevolgd waarbij hij ervaring heeft opgedaan met het koud bellen en het proberen weg te nemen van problemen bij klanten. Over zijn eerdere ervaringen is onderaan de pagina meer te vinden.

In zijn derde jaar heeft Remi stage gelopen in de sales. In het derde stagejaar stond hij voornamelijk op de beurs, waar hij actief in gesprek ging met potentiële en nieuwe klanten. Naast de gebruikelijke binnendienst taken, zoals prijzen invoeren, nieuwe producten toevoegen en voorraad controleren, hield hij zich bezig met drie vormen van koude acquisitie: bellen, langs gaan en mailen.

De stage vond plaats bij een horecaleverancier met een platform dat leveranciers aan horeca-afnemers koppelt. Op horecabeurzen lag de focus op klantcontact, relatiebeheer en netwerken. Hij heeft zijn stage succesvol afgerond met een waardering van 8, waarmee hij zijn professionele vaardigheden en inzicht in de horecabranche verder heeft ontwikkeld.

Remi staat bekend als een hardwerkende jongen die er alles aan doet om zijn doel te behalen. Wel wil hij graag nog zijn presenteer skills verbeteren en wil hij beter worden in het onderhouden van klantcontacten. Woorden die Remi omschrijven:
- Zelfstandig
- Hardwerkend
- Teamspeler
- Leider
- Geordend

Dit kan Remi voor je doen

✔ 2 dagen per week meewerken
✔ Sales/Accountmanagement
✔ Onderzoek uitvoeren
✔ Aanblijven in een vaste functie

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Remi heeft in het 2e studiejaar van de opleiding commerciële economie de cursus Key Accountmanagement en Trade Marketing afgerond met een 8. Hierin leerde Remi hoe een koude prospect benaderd kan worden en vooral hoe deze bij het bedrijf gehouden kan worden om een zo hoog mogelijke klantretentie te behalen, dit door middel van accountmanagement. Hier liggen de interesses van Remi dan ook.

Remi heeft in het 2e studiejaar van de opleiding commerciële economie de cursus Sales Vaardigheden afgerond met een 8. Hierin leerde Remi hoe een product het best aan een klant voorgesteld kan worden en hoe om te gaan met tegenslagen binnen dit verkoopgesprek.