Student Commerciële Economie op zoek naar een marketing gerelateerde afstudeerstage

Koen

Dit is Koen

Graag stel ik je voor aan Koen!

Koen (24 jaar), een student Commerciële Economie op zoek naar een afstudeerstage voor een periode van 20 weken. Tijdens zijn afstudeerstage zal hij 3 dagen in de week bezig zijn met het onderzoeken van een marketing gerelateerd vraagstuk. Daarnaast kan hij ook nog 2 dagen helpen met operationele werkzaamheden ondersteunend aan zijn onderzoek.

Na de middelbare school heeft Koen eerst op het mbo de opleiding ‘grafisch vormgeving’ gestudeerd. Op deze opleiding zat hij niet op zijn plek en werd hij onvoldoende uitgedaagd. Vandaar dat hij toen heeft besloten om nog 2 jaar de havo te gaan doen, zodat hij daarna kon gaan studeren op het HBO. Toen Koen de havo had afgerond heeft hij besloten om Commerciële Economie te gaan studeren. Hij heeft voor deze studie gekozen omdat hij het leuk vindt om met ondernemen bezig te zijn en vanwege de brede insteek kan hij nog veel verschillende kanten op.

Op zijn studie zit hij ook hij helemaal op zijn plek en heeft hij vrij gemakkelijk de eerste 3 jaar gehaald. Vorig jaar heeft Koen een motor ongeluk gehad en heeft daardoor een aantal vakken niet gehaald en heeft hij iets vertraging opgelopen. Tijdens zijn studie vindt hij vooral de vakken sales en strategisch marketing leuk. Hij vindt het interessant om te bepalen welke activiteiten de organisatie nodig heeft om zo de juiste doelgroep te bereiken.

Tijdens zijn meewerkstage heeft hij stage gelopen bij een architecten bureau. Hier heeft hij mee geholpen op de marketing afdeling en was hij verantwoordelijk voor de website onderhoud zodat er meer ‘trafic’ naar de webshop kwam. Daarnaast heeft hij ook administratieve werkzaamheden en sales werkzaamheden opgepakt tijdens zijn stage.

Als minor heeft Koen de minor ‘ondernemerschap’ gevolgd. Tijdens deze minor heeft hij ervaring opgedaan op met het ondernemerschap en heeft hij geleert om een eigen onderneming op te zetten of te professionaliseren.

5 woorden:
- Ondernemend
- Behulpzaam
- Vriendelijk
- Flexibel
- Sociaal

Een belangrijk ontwikkelpunt voor Koen is het stukje gestructureerd te werk gaan. Hij vindt het soms lastig om zich bijvoorbeeld aan een gestructureerde planning te houden. Voor zijn afstudeerstage is het ook belangrijk dat hij op een gestructureerde manier te werk gaat en is dit een belangrijk aandachtspunt voor hem.

Dit kan Koen voor je doen

;

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Koen heeft in jaar 4 een strategisch marketingplan geschreven in opdracht voor een consultancy bureau. Hierbij is er een interne- en externe analyse uitgevoerd, zodat er op een gestructureerde manier conclusies konden worden getrokken. Bij dit project heeft de student aangetoond hoe verschillende marketingmodellen toegepast kunnen worden in de praktijk en hoe deze modellen kunnen helpen bij het verbeteren van een organisatie. Daarnaast zijn deze verbeteringen verder uitgewerkt in een implementatie, zodat de organisatie precies weet wat er moet gebeuren voor het doorvoeren van deze verbetering.