Esmee studente Commerciële Economie op zoek naar een marketing gerelateerde afstudeerstage vanaf februari

Esmée

Esmee kan marktonderzoek uitvoeren een adviesrapport schrijven en daarnaast 2 dagen per week meewerken op de marketing afdeling

Dit is Esmée

Mag ik je voorstellen aan Esmee (20)? Een studente Commerciële Economie 'afstudeerrichting marketing en sales' die op zoek is naar een afstudeerstage. Vanaf februari gaat Esmee zich 20 weken lang, 3 dagen per week bezig houden met het uitvoeren van onderzoek. De overige dagen zal zij meewerken binnen de organisatie, om de verkregen kennis in de praktijk te implementeren. Esmee zoekt een niet te groot bedrijf, waar zij daadwerkelijk wat kan betekenen met haar onderzoek en na haar stage wellicht aan kan blijven in een vaste functie.

Na het behalen van haar havo diploma zocht Esmee een brede opleiding, waar de focus wel op marketing zou liggen. In het 2e moest zij een afstudeerrichting kiezen, waarbij zij twijfelde tussen ondernemerschap en digital marketing. Voor haar gevoel is digital marketing echt de toekomst, waardoor zij toch voor deze richting is gegaan. Daarnaast heeft zij de minor ondernemerschap gevolgd, waardoor zij alsnog kennis op heeft gedaan van beide gebieden.

Tijdens haar minor heeft Esmee een eigen bedrijf opgezet in teamverband. Zij hebben een lingerielijn opgezet, wat zij erg leuk vond om te doen en waar zij veel van geleerd heeft. Binnen de branche hebben zij veel connecties gemaakt en waren zij van plan om de lijn daadwerkelijk te produceren. Het enige probleem was de investering die zij nodig hadden, om het de lijn te produceren. Doordat zij nog studenten zijn hebben zij de keuze gemaakt, om het bedrijf toch stop te zetten. Esmee heeft wel veel ervaring opgedaan, die zij ook zeker mee kan nemen tijdens haar afstudeerstage.

In het derde jaar heeft Esmee haar meewerkstage gedaan bij een cosmeticabedrijf. Tijdens haar stage was zij verantwoordelijk voor content creatie, social mediamarketing, website optimalisatie, doelgroepanalyse, productteksten schrijven, SEO en zelfs productfotografie. Zij is dus verantwoordelijk geweest voor een groot aantal verschillende werkzaamheden op marketinggebied, waardoor zij zichzelf goed heeft kunnen ontwikkelen. Momenteel werkt zij nog binnen deze organisatie op de marketingafdeling.

Esmee staat bij haar vrienden en familie bekend als iemand die altijd eerlijk is en haar verantwoordelijkheid neemt. Zij zou wel wat gestructureerder willen werken, om zo meer overzicht te krijgen van wat zij aan het doen is. Hier werkt zij aan door een strakke planning te maken.

Woorden die Esmee omschrijven:
- Creatief
- Direct
- Sociaal
- Zelfstandig
- Nieuwsgierig

Dit kan Esmée voor je doen

✔ 2 dagen per week meewerken
✔ SEO, content marketing, doelgroepanalyse
✔ Onderzoek uitvoeren
✔ Advies en implementatieplan schrijven

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Op dit moment werkt Esmée aan haar proef afstudeeropdracht. Dit is een voorbereiding op de scriptie die zij wellicht voor jouw bedrijf gaat schrijven!

De proef astudeeropdracht voert zij uit voor het bedrijf Blaes Beer B.V.. Dit is een lokale (speciaal)bierbrouwer uit de Zaanstreek. Voor deze opdracht onderzoekt Esmée de groeimogelijkheden voor Blaes aan de hand van primair onderzoek naar de wensen en behoeften én de customer journey van (speciaal)bierdrinkers.

Esmée heeft zich tijdens haar stage bij Special Cosmetics B.V. vooral beziggehouden met content marketing en social media marketing. Verder heeft zij een onderzoek gedaan naar de relatie tussen de merkidentiteit en het merkimago van een van de merken van Special Cosmetics B.V. Daarnaast heeft Esmée tijdens haar stage ervaring opgedaan met grafische werkzaamheden, SEO en website-optimalisatie.