David student Commerciële Economie op zoek naar een marketing gerelateerde afstudeerstage!

David

David kan drie dagen per week meewerken binnen het marketingteam en de overige dagen besteden aan zijn strategisch online marketingplan

Dit is David

Mag ik je voorstellen aan David (23)? Een student Commerciële Economie (afstudeerrichting Marketingmanagement global) die vanaf februari op zoek is naar een afstudeerstage. Tijdens zijn afstudeerstage kan David 3 dagen per week meewerken binnen het marketingteam en de overige dagen aan zijn scriptie besteden. Vanuit zijn eerdere stage heeft David ervaring opgedaan op het gebied van content marketing, schrijven van blogs en website optimalisatie (SEO/SEA). Deze opgedane kennis zou hij graag tijdens zijn afstudeerstage toe willen passen.

Na het afronden van zijn middelbare school heeft David de MBO 4 opleiding Filiaalmanager gedaan. David werkt momenteel 7 jaar bij de Albert Heijn en deze opleiding sluit daar goed bij aan. Hij is momenteel leidinggevende, maar is altijd al commercieel ingesteld geweest. Sinds hij Commerciële Economie studeert, is David er pas achter gekomen waar zijn interesses daadwerkelijk naar uit gaan, namelijk marketing. Dit merkte hij vooral tijdens zijn meewerkstage, waar hij marketingmedewerker was bij een autodealer. Hij vindt marketing vooral interessant, omdat hij daar zijn creativiteit in kwijt kan.

Tijdens zijn stage heeft David zichzelf vooral bezig gehouden met het maken van content, schrijven van blogs, maar ook met het onderzoek doen naar de doelgroep. Zijn onderzoek was gefocust op het maken van persona's voor verschillende automodellen. Zo heeft hij interviews, enquetes en google analytics gebruikt, om een zo concreet mogelijk beeld te geven, zodat de organisatie haar marketing beter op de doelgroep in kan spelen. Wat het bedrijf momenteel nog steeds gebruikt. Over zijn stage is onderaan de pagina meer te vinden.

Bij zijn vrienden en familie staat David bekend als iemand die rustig over komt, maar wanneer het nodig is ook zeker zijn mannetje kan staan. Hij staat dan ook altijd open voor anderen en is zeker niet vies van hard werken. Al zou David zichzelf nog verder willen ontwikkelen op het gebied van leiderschap. Hier heeft hij wat ervaring mee vanuit zijn opleiding, maar hij zou nog eerder het voortouw willen nemen tijdens werkzaamheden en projecten. Woorden die David omschrijven:
- Kritische denker
- Teamspeler
- Verbinder
- Creatief
- Doorzetter

Dit kan David voor je doen

✔ 3 dagen per week meewerken
✔ Content marketing
✔ Website optimalisatie (SEO/SEA)
✔ Events organiseren
✔ Een strategisch online marketingplan schrijven

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

David heeft in zijn derde jaar stage gelopen bij een autobedrijf in Amsterdam. Hier heeft David als marketingmedewerker vooral gewerkt aan het opzetten van campagnes, online en offline marketing en website optimalisatie. Daarnaast heeft David een persona onderzoek uitgevoerd, waarmee de organisatie haar marketing beter vorm kan geven richting de doelgroep.

Tijdens de studie Commerciële Economie heeft David voor verschillende opdrachtgevers gewerkt. Voor deze opdrachtgevers heeft David marketingcommunicatieplannen geschreven om merkkennis te bevorderen, nieuwe producten te lanceren en nieuwe markten te betreden. Daarnaast heeft David meerdere onderzoek- en adviesrapporten geschreven voor opdrachtgevers.