Ervaren student International Business en Languages op zoek naar afstudeerstage!

Guy

Guy kan voor jullie aan de slag met een marktonderzoek, exportplan of een marketingplan.

Dit is Guy

Maak kennis met Guy uit Den Bosch. Voor zijn studie International Business en Languages is hij vanaf februari 2021 beschikbaar voor een afstudeerstage. Gedurende 20 weken zal Guy voor jullie aan zijn afstudeeronderzoek werken. Hij kan daarbij ook wat meewerken binnen jullie organisatie. Guy zou overigens mogelijk eerder al jullie organisatie willen leren kennen, zodat hij vanaf februari volop aan de slag kan.

Na het behalen van zijn havo diploma wilde Guy eigenlijk Commerciële Economie gaan studeren. Maar toen hij de studie International Business en Languages (IBL) proefde leek hem dit vele malen aantrekkelijker en besloot hier te starten. Hij vindt het heel interessant dat hij veel leert over marketing, sales en finance in verschillende culturele omgevingen.

Het buitenland trek Guy heel erg. Voor zijn studie ging Guy dan ook meerdere malen op buitenlandse stage of heeft volgde hij minoren in het buitenland. Het liefste studeert Guy af met een vraagstuk wat internationale elementen heeft. Zo kan hij bijvoorbeeld een exportplan maken, een marktonderzoek doen of een strategisch marketingplan schrijven. Uiteindelijk moet hij op basis van zijn onderzoek ook (strategische) aanbevelingen doen. Groot voordeel hierbij is dat Guy zowel de Duitse, Engelse, Spaanse als Nederlandse taal beheerst.

Naast zijn studie heeft Guy veel werkervaring. Zijn buitenlandse stages moesten natuurlijk betaald worden en daarom heeft hij veel verschillende baantjes opgepakt. Zo werkte hij full-time als marketing en sales medewerker voor zijn stagebedrijf in de textiel. Hier was hij verantwoordelijk voor een stuk inkoop, marketing en sales. Op dit moment is hij online marketeer bij een krediet verzekeraar.

Guy omschrijft zichzelf als enthousiast, sociaal en commercieel. Hij is communicatief sterk en werkt gestructureerd. Zijn grote kracht is dat hij mensen mee kan nemen in zijn enthousiasme – wat hem helpt in zijn klantcontact en sales taken. Dit enthousiasme is soms ook zijn valkuil. Hij moet ervoor waken dat hij af en toe een stapje terugdoet zodat hij zich kan focussen op de belangrijkste zaken. In teams pakt Guy natuurlijk de leiding. Verder spreekt Guy vloeiend Nederlands, Engels en Duits. Ook kan hij zich goed verstaanbaar maken in het Spaans. Ik heb mijn gesprek met Guy als erg prettig ervaren. Hij is sociaal, goed voorbereid en kon zijn antwoorden sterk onderbouwen.

In zijn vrije tijd kookt Guy graag en speelt hij hockey. Ook doet hij graag leuke dingen met zijn vrienden en familie.
Zijn jullie op zoek naar een communicatief vaardige en commerciële student? Dan stel ik Guy graag aan jullie voor!

Dit kan Guy voor je doen

- Marktonderzoek buitenlandse kansen
- Marketingcommunicatieplan opstellen
- Exportplan opstellen
- Onderzoek naar culturele verschillen
- Beheerst zowel Duitse, Engelse, Spaanse als Nederlandse taal

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

In jaar 3 heeft Guy 6 maanden stage gelopen in Shanghai voor het bedrijf LaCanTouch, dit is een van de grootste high-end textiel distributeurs in China.

Guy is voor zijn stage getraind in Nederland, België en Engeland om alles te weten te komen over de textiel industrie.

Zijn taken in China betonden uit: Trainingen geven aan het personeel van LCT over warehousing, branding en product specificaties, daarnaast heeft Guy verkoop presentaties gegeven aan nieuwe en bestaande klanten en heb ik online marketing content aangeleverd voor WeChat.

In jaar 3 heeft Guy 6 maanden een groepsopdracht gedaan in Dronten voor het bedrijf TS-systems, dit is een leverancier van earo mechanical conveyors in Europa. Veel gebruikt in productie hallen van voedsel.

Guy heeft met een groep van 4 personen tijdens deze 6 maanden een exportplan geschreven voor de Britse markt. Aan het einde hebben ze onze bevindingen voor de directie van TS-systems mogen presenteren. Dit was een succes en daarom mochten zij ook een begin maken met het implementeren van de aanbevelingen.

In jaar 4 heeft Guy 6 maanden een afstudeer stage gelopen in Berlicum voor het bedrijf B&B Fabrics, dit is een textiel bedrijf in de interieur decoratie stoffen in Europa. Zijn opdracht was om het distributiesysteem onder de loep te nemen en te focussen op de grootste afzet markt. Dit resulteerde in een exportplan voor de Duitse markt.