Student HBO business, finance & law logistics opzoek naar een uitdagende logistieke afstudeerstage per februari 2022!

Jason

Logistiek proces optimaliseren of vraagstuk oplossen!

Dit is Jason

Mag ik je voorstellen aan Jason (29 jaar)?

Jason zit in het laatste jaar van zijn HBO opleiding business, finance & law logistics en is daarvoor opzoek naar een afstudeerstage van 5 maanden startend in februari (afstudeerrichting logistiek). Tijdens deze stage zal hij deels een onderzoek doen/ logistiek vraagstuk oplossen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het optimaliseren van het logistiek proces binnen jullie organisatie. Naast dit onderzoek is Jason ook bereidt zich in te zetten voor de organisatie en mee te werken op de logistieke afdeling waar nodig (als de kwaliteit van zijn afstudeeropdracht maar gewaarborgd blijft). Denk hierbij aan een verhouding zoals 3 dagen onderzoek, 2 dagen meewerken.

Jason is wat jaartjes ouder dan de meeste afstudeerstudenten, maar dit heeft een reden. Voordat hij startte aan zijn huidige HBO opleiding heeft hij in 2014 de MBO opleiding marketing & communicatie afgerond. Vervolgens werd Jason vanuit Ahold een nieuwe leidinggevende functie aangeboden, zo ging hij van teamleider verkoopafdeling naar teamleider operations. Een kans die Jason niet heeft laten liggen. Met deze nieuwe functie ging wel gepaard dat van hem verwacht werd meer uren per week te gaan maken (32u). Daarnaast heeft Jason ook werkzaamheden verricht als zzp'er en zo heeft hij voor PostNL, Praxis en de Gamma operationele logistieke werkzaamheden opgepakt. Meer over deze werkzaamheden lees je onderaan dit profiel!

Bovengenoemde werkzaamheden heeft hij in totaal 3 jaar gedaan. Uiteindelijk wilde Jason meer uitdaging en koos ervoor om door te sturen. Dit kon intern bij Ahold of via een HBO opleiding. Hij koos voor het tweede en startte toen met zijn huidige opleiding, waar hij helemaal op zijn plek zit. De keuze voor zijn afstudeerrichting logistiek heeft hij in het derde schooljaar gemaakt. Logistiek trekt Jason zijn interesse omdat het steeds complexer wordt en omdat er steeds meer vraag is naar logistieke experts. Daarnaast heeft hij tijdens zijn werk als leidinggevende bij Ahold en het werken als zzp'er veel met logistieke processen en werkzaamheden bezig geweest. Dit vond hij destijds ook erg interessant.

Als ik Jason zou moeten omschrijven in 5 woorden, zou ik de volgende woorden gebruiken:
1. Betrouwbaar
2. Teamplayer
3. Resultaatgericht
4. Gemotiveerd/ Leergierig
5. Behulpzaam

Wil jij Jason leren kennen? Laat het mij weten!

Dit kan Jason voor je doen

✔ Logistiek vraagstuk oplossen
✔ Logistiek proces optimaliseren
✔ Meewerken op de logistieke afdeling
✔ Aanblijven na de stage periode in een vaste functie

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Jason heeft in 2021 gedurende 20 weken stage gelopen bij een organisatie dat gevestigd is in Aalsmeer. De organisatie is de laatste jaren hard gegroeid in de e-commerce branche, met als gevolg dat er dan ook problemen ontstaan. Een groot logistiek probleem was de toename van de retouren. Jason heeft hiernaar grondig onderzoek naar gedaan door middel van data analyses uit te voeren en literatuuronderzoek te doen. Hieruit constateerde Jason diverse oorzaken van het probleem. Dat heeft hij uiteindelijk vertaald in een plan van aanpak, waaruit een advies is gekomen die New Returns heeft gebruikt om zo tot een reductie te komen van het retours percentage. Het retour percentage is in drie maanden met 2,5% gedaald, waardoor het doel van New Returns is behaald. Jason heeft met een kritische blik teruggekeken naar zijn stageperiode. Hij vond dat zijn focus te erg lag op het reduceren van het retour percentage voor New Returns, maar constateerde ook problemen in het magazijnproces. Dit heeft Jason wel aangegeven bij zijn stagebegeleider, maar heeft daar geen vervolgstappen in gezet.

Jason is sinds 2013 teamleider van de Albert Heijn. Hij is daar werkzaam sinds 2011. Jason heeft hiervoor teamleiderscursussen afgelegd van het professioneel leidinggeven tot het voeren van gesprekken met behulp van gesprekstechnieken(sollicitatiegesprekken, verzuimgesprekken, functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken. Vervolgens heeft Jason een eindgesprek gehad met de operationele manager van Albert Heijn regio Amsterdam en een supermarktmanager van Albert Heijn regio Amsterdam Centrum. Jason is succesvol door het gesprek heen gekomen en nadien officieel benoemd tot teamleider. Jason zit nu in de hoogste schaal van de functie teamleider.

Jason is van mening dat hij supermarktmanager had kunnen zijn met de ervaring die hij heeft opgedaan bij Albert Heijn. Hierbij is een HBO diploma vereist, iets waar Jason op dit moment nog niet aan voldoet. Hij is van mening dat hij geen tussenjaren had moeten nemen met zijn studie, omdat hij dan eerder de kans had om afgestudeerd te zijn.