HBO-student Logistics Engineering op zoek naar een afstudeerstage per september!

Vincent

Vincent kan een organisatie helpen met het uitvoeren van een procesoptimalisatie.

Dit is Vincent

Ik stel je graag voor aan Vincent. Vincent studeer Logistics & Engineering en per september mag hij beginnen met zijn afstudeerstage. Deze afstudeerstage duurt 20 weken en tijdens die 20 weken is hij 4 á 5 dagen per week beschikbaar. Van die tijd kan hij ongeveer 2 dagen meedraaien met de dagelijkse werkzaamheden. Het is wel belangrijk dat deze werkzaamheden enigszins aansluiten bij het onderwerp van zijn onderzoek.

Vincent heeft zijn Havo behaald met een Natuur en Techniek profiel met informatica als keuzevak. Om een keuze te maken voor zijn vervolgopleiding heeft hij meerdere open dagen bezocht. Uiteindelijk kwam hij terecht bij de opleidingen Logistiek, Aviation en Bedrijfseconomie. De opleiding Logistiek sprak hem het meest aan, vooral door de manier waarop hierover werd verteld op de open dag. Distributiestromen en efficiëntie waren onderwerpen waar hij zich fijn bij voelde, waardoor die opleiding hem de beste keuze leek.

Binnen de opleiding koost Vincent voor de richting Logistics & Engineering (i.p.v. Logistiek en Economie). Hij vond de analytische kant daarvan het meest uitdagend.
Verder sprak het vak Supply Chain Management Vincent heel erg aan en hij werkt het liefst in projectvorm. Het is voor Vincent belangrijk dat zijn werk betekenisvol is en dat hij andere vooruit helpt met zijn werkzaamheden.
Ten slotte kan Vincent goed overweg met Excel.

Eerder heeft Vincent stage gelopen bij een Aziatische supermarkt. Daar heeft hij de goederenstromen van distributiecentrum naar filialen onder de loep genomen. Zijn stagebedrijf heeft 20 verschillende filialen, waarvan hij er ongeveer 8 heeft bezocht. Vincent heeft knelpunten in kaar gebracht en verbetervoorstellen geschreven o.a. op basis van gehouden interviews.
Na zijn stage is hij aangebleven en hij is nu werkzaam op het hoofdkantoor. Daar stuurt hij een team van orderickers aan.
Vincent heeft ook de minor Building Partnerships in China afgerond. De eerste twee maanden vonden plaats in Nederland en de laatste periode is hij afgereisd naar Shanghai. Daar heeft hij verschillende vakken gevolgd en hij heeft meetings bijgewoond en georganiseerd met verschillende bedrijven.

Mensen die dichtbij Vincent staan, omschrijven hem als iemand die goed naar anderen kan luisteren. Hij kijkt aanvankelijk de kat uit de boom, maar komt meer los naarmate hij meer van iemand komt te weten. Hij werkt zowel prettig in teamverband als zelfstandig. Dit komt doordat Vincent zowel erg taakgericht als geconcentreerd te werk kan gaan.

Dit kan Vincent voor je doen

- Huidige processen in kaart brengen
- Knelpunten naar boven halen
- Verbetervoorstellen schrijven
- Ongeveer 2 dagen per week meedraaien met de dagelijkse werkzaamheden

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Stage snelheid van goederenstroom in de filialen

Tijdens dit project heeft Vincent (zelfstandig) onderzoek gedaan naar de snelheid van de goederenstroom in de huidige situatie van Oriental (Aziatische supermarkt). Hij heeft hier gekeken naar alle processen tussen het lossen van producten tot aan het bijvullen van de producten. Deze zijn in kaart gebracht met de knelpunten en oplossingen ervoor. Hierbij zijn verschillende adviezen uitgekomen zoals een nieuwe inrichting, volgordes en manieren van bestellen.

Project instroom goederen in DC Staples

In dit project heeft Vincent in teamverband een opdracht voor het DC van staples uitgevoerd. Het doel was om de huidige situatie in kaart te brengen en ook hier weer de knelpunten te vinden om uiteindelijk een advies te geven voor verbetering.