Gedreven Business IT en Management student is per februari op zoek naar een toffe afstudeerstage

Yassine

Yassine helpt naast het opstellen van een adviesplan ook graag met werkzaamheden rondom zijn vakgebied

Dit is Yassine

Mag ik je voorstellen aan Yassine? Een hbo-student Business IT en Management die per februari op zoek is naar een afstudeerstage. Hij zoekt hiervoor een bedrijf die een interessant onderzoek voor hem heeft liggen en mogelijk daarnaast ook gemiddeld twee dagen in de week hulp kan gebruiken binnen het team. Zijn interesses liggen breed, denk aan procesoptimalisaties binnen IT tot onderzoek naar de implementatie van nieuwe online marketing tools.

Yassine heeft op de middelbare school de havo succesvol afgerond en mocht daarna starten aan een hbo-opleiding. Deze keuze vond hij lastig, maar wel keek hij in de richting van ICT. Hij merkte dat de echte ICT-opleidingen te 'kil' waren voor hem. Toen hij in contact was gekomen met iemand die zijn huidige studie deed, wist hij dat dit voor hem de perfecte oplossing zou bieden. Hij vindt de brug tussen ICT en Bedrijfskunde erg interessant en koos daarom Business IT en Management te Hogeschool van Amsterdam. Momenteel zit hij in zijn 5e jaar en in de afstudeerfase. De reden dat hij er iets langer over doet, is omdat hij in het 3e jaar een auto-ongeluk heeft gehad die hem destijds flink heeft geraakt.

Hoewel Yassine niet zijn eerste keuze op ICT heeft, behaalde hij tijdens zijn studie wel een 9 voor dit vak. Toch gaat hij liever bezig met de communicatievere taken, zoals het in gesprek gaan met een opdrachtgever voorafgaand aan een project. Yassine verdiept zich graag meer op de consultancy kant.

Inmiddels heeft Yassine al meerdere relevante werkervaringen op mogen doen tijdens zijn studie. Zo heeft hij diverse projecten uitgevoerd en heeft hij stage gelopen bij scholengemeenschap waar hij diverse Business IT taken op zich nam. Meer hierover lees je onder het kopje 'ervaringen'. Bovendien heeft Yassine de minor Managen van Creativiteit en Innovatie succesvol afgerond. Tijdens deze minor leerde hij meer over verschillende manieren van denken ten opzichte van bepaalde casussen. Ook persoonlijke ontwikkeling was hier een groot onderdeel van, iets waar hij zelf positief op terugkijkt.

Medestudenten zouden Yassine omschrijven met de volgende woorden:
- Direct
- Accuraat
- Fijne teamspeler
- Sfeermaker
- Leider
Yassine weet dat hij weinig moeite heeft om een gesprek aan te gaan, maar ziet het als zijn ontwikkelpunt om een betere balans te bewaren in het gesprek over zakelijke en privéonderwerpen.

Dit kan Yassine voor je doen

- Adviesplan opstellen
- Probleemanalyses op IT-gebied
- Procesoptimalisaties
- Overige ondersteuning bij Business IT Management taken
- Werken met Mendix, Wordpress en Tableau

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Yassine heeft stage gelopen bij een scholengemeenschap. Hier heeft hij geholpen bij het onderzoeken en implementeren van de destijds nieuwe AVG-wet. Daarnaast gaf hij ook voorlichtingsavonden aan docenten over deze nieuwe implementatie en ging hij samen met controleurs op locaties langs om te controleren of alles AVG-proof was.

Yassine heeft meerdere interessante projecten gedaan tijdens zijn opleiding. Zijn leukste vond hij het internationale project, waarbij hij naar Manchester ging. In samenwerking met Engelse studenten hebben zij hier een onderzoek uitgevoerd. Ook heeft hij tijdens een non-fictie project onderzoek gedaan voor de gemeente Amsterdam Oost en Zuidoost. Zij hebben hier een adviesrapport opgesteld voor de vraag 'Hoe kan de gemeente de communicatie met de inwoners optimaliseren?'. Zij hebben hierbij alles van A tot Z voor gedaan, van SWOT-analyses tot langs de deuren gaan en de gehele uitwerking ervan.