Gedreven human resource management student op zoek naar een afstudeerstage! (regio Den Bosch)

Sarah

Sarah gaat graag aan de slag met het verzuim of de werving en selectie binnen jullie organisatie!

Dit is Sarah

Mag ik je voorstellen aan Sarah (22)? Een student human resource management die op zoek is naar een afstudeerstage vanaf september voor een periode van 1 school jaar, 5 dagen per week. De eerste 20 weken zal in het teken staan van het schrijven van de scriptie. Het tweede gedeelte van de stage zal gaan om het implementeren van het plan wat er is geschreven. Sarah heeft, voordat zij aan het HBO begon, eerst haar havo diploma gehaald. Daarna is ze begonnen met de opleiding human resource management en daar zit ze goed op haar plek. Als verdieping van de studie heeft Sarah gekozen voor de minor consultancy. Sarah heeft gekozen voor deze minor omdat je met veel verschillende disciplines te maken krijgt.

Momenteel is Sarah op zoek naar een afstudeerstage. De eerste periode zal Sarah zich met namen bezig houden met het schijven van haar scriptie na deze periode zal het plan wat er geschreven is moeten worden geïmplementeerd waardoor Sarah meer kan meewerken binnen de organisatie. Tijdens het onderzoek vindt Sarah het interessant om te gaan kijken naar verzuim, werving en selectie, kijken naar het beleid, onboarding en duurzame inzetbaarheid. Het uiteindelijke doel is dan om het plan wat er wordt geschreven ook wordt geïmplementeerd.

Woorden die Sarah omschrijven:
- Sociaal
- Frisse blik
- Kritisch
- Toegankelijk

Sarah is een sociale student die een open houding heeft en heel erg toegankelijk is. Zij komt gedreven en gepassioneerd over. Sarah vindt het belangrijk dat ze veel contact heeft met mensen zodat ze goed de verschillende relaties kan onderhouden. In haar vrije tijd vindt Sarah het leuk om zich bezig te houden met koken en is graag op reis, daarnaast spreekt ze graag met vriendinnen of familie af.

Sarah is op zoek naar een afstudeerstage in regio Den Bosch. Kan Sarah binnen jouw organisatie aan de slag? Dan stel ik Sarah graag aan jouw voor!

Dit kan Sarah voor je doen

- Verzuim in kaart brengen
- Onboarding
- Werving en selectie
- Kijken naar het beleid
- Risico inventarisatie & evaluatie beleid opzetten
- Het opzetten van een personeelshandboek
- Opzetten van functieprofielen, beoordelingssystemen en competentiemanagement

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Tijdens de vorige stageperiode bij innogy NL (Essent) heeft Sarah zich bezig gehouden met zowel operationele als strategische werkzaamheden. Ze werkte mee op de recruitment afdeling en aan een vraagstuk betreft ‘Hoe ervaren de nieuwe medewerkers de onboardingsdag en voldoet deze aan de recruitment doelstellingen?’ In dit kwalitatieve en kwantitatieve onderzoek hield ze contact met verschillende HR relaties en voerde ze verdiepende gesprekken met de nieuwe medewerkers, wat resulteerde op de conclusie dat de manier waarop de HR-praktijken worden ontvangen door de nieuwe medewerkers niet overeen komt met de heersende beleid en de aanwezige praktijken. Dit betreft het gebrek aan informatie , maximale klantwaarde beleving en kwaliteit. Hierop werd door Sarah op zowel strategisch als operationeel niveau advies gegeven.

Tijdens de stageperiode bij BrabantWonen in de tweede leerjaar HRM hield Sarah zich vooral bezig met administratieve werkzaamheden. Daarnaast pakte ze een project op: verzuimanalyse. Hier werd de verzuimpercentage, verzuimfrequentie en verzuimduur per bedrijfsonderdeel geanalyseerd van de afgelopen kwartaal waaruit een conclusie is voortgekomen wat de belangrijkste bevinden zijn.