Bram uit Wehl is per februari inzetbaar tijdens zijn stage Technische Bedrijfskunde

Bram

Dit is Bram

Graag stel ik je voor aan Bram, een 21-jarige student uit Wehl. Bram studeert Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente. Per februari kan Bram gaan afstuderen voor zijn Bachelor diploma. Vanaf dan is hij 20 weken beschikbaar voor een opdracht die aansluit bij de studie. De eerste 10 weken zal Bram 2 dagen op locatie kunnen werken, de laatste 10 weken is hij fulltime inzetbaar.

Bram is erg blij met zijn huidige opleiding die hij met name heeft gekozen door de combinatie tussen het bedrijfsleven en de technische kant. Wiskunde trok hem op de middelbare school al erg aan, dit komt ook terug in deze studie.
Favoriete onderwerpen binnen de studie zijn operations research, maken van kostenmodellen en het oplossen van logistieke problemen en procesoptimalisatie.

In jaar twee koos Bram voor de minor 'Communicatie'. Een onverwachte maar voor hem zeer leerzame periode waarin hij een half jaar vakken volgde binnen dit vakgebied, en ook een project heeft uitgevoerd waarbij hij een tijdschrift moest maken. Het doel van de minor was om technologie naar het publiek brengen, hoe maak je informatie goed te lezen voor iemand met minder kennis? Wat wil de doelgroep weten en hoe communiceer je dat?

Momenteel is hij bezig met de minor HRM & Talent management. Bram ziet binnen deze richting veel kansen in de toekomst. Hij vindt het leuk om werkzaam te zijn in een grote logistieke organisatie en vindt het belangrijk dat het groepsproces goed gaat wat mede te danken is door tevredenheid en input van medewerkers.

Tijdens de studie heeft Bram ook meerdere projecten uitgevoerd in groepsverband. Bijvoorbeeld procesoptimalisatie, het opnieuw inrichten van een magazijn, en het uitzoeken van bottle necks.
Tot zover heeft Bram vaak in goede projectgroepen gezeten waarbij iedereen voor het beste resultaat ging. Toch heeft hij ook weleens medestudenten moeten aanspreken en de kar moeten trekken. Bram is iemand die tijdens een project al in de beginfase duidelijk heeft wat hij wil bereiken en hoe hij dat met de groep kan aanpakken. De grote lijnen heeft hij snel in zijn hoofd en vindt het leuk om zijn ideeën te delen met de groep.

Bram omschrijft zichzelf als een ijverige jongen, hij neemt de verantwoordelijkheid en komt zijn taken goed na. Hij is van nature een kartrekker. Toch geeft hij aan zich nog te willen ontwikkelen als het gaat om aanspreken van anderen op fouten. Hij vindt een fijne werksfeer belangrijk en vindt het lastig om af en toe de 'boeman' in een groep te zijn en wil niemand voor het hoofd stoten.

In zijn vrije tijd is Bram zelf actief voetballer. Ook is hij fanatiek voetbalsupporter. Samen met zijn broer heeft hij een seizoenkaart maar helaas ligt dit hele seizoen natuurlijk momenteel stil. Daarnaast zit Bram bij een carnavalsgroep waarbij hij het leuk vind om dingen te organiseren en regelen. Ook helpt hij elk jaar mee met het bouwen van een carnavalswagen al is dat knutselen naar eigen zeggen iets minder zijn ding.

Als bijbaan werkt Bram momenteel bij een horeca groothandel. Zijn vorige werkgever was een soortgelkijk bedrijf. Hij is daar werkzaam als orderpicker en ziet daar natuurlijk logistieke stromingen. Mede door de studie ziet hij daar zeker nog kansen en veranderpunten, hij kijkt met een andere blik naar zijn werk.

Dit kan Bram voor je doen

- Aan de slag met procesoptimalisatie / supply chain
- Onderzoek doen naar pijnpunten en verbeterpunten in een productieruimte of logistiek proces

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Bram heeft veel projecten uitgevoerd tijdens zijn studie.
Een van deze projecten was het organiseren van een supply chain. Bram was in dit project verantwoordelijk voor de inkoop. Het doel van dit project was om een zo hoog mogelijke return on investment te halen. Dit project heeft Bram met een 7.6 afgesloten.

Het meest uitdagende project van Bram is een simulatieproject.
In dit project werd met behulp van een simulatie een chiropractor kliniek nagebootst. Het doel van dit project was om met een nieuw afsprakensysteem te komen dat wensen hield met de voorkeuren van de patiënten en de reistijd van deze patiënten. Bram hielp in dit project mee aan het schrijven van code voor de simulatie. Het eindresultaat van dit project is een 6.8