Gedreven people en business management student op zoek naar een afstudeerstage! (regio Maastricht)

Charly

Charly kan aan de slag met het optimaliseren van verschillende processen!

Dit is Charly

Mag ik je voorstellen aan Charly (25)? Een student people en business management die op zoek is naar een afstudeerstage vanaf september voor een periode van 20 weken, 5 dagen per week. Charly heeft, voordat zij aan het hbo begon eerst haar havo diploma gehaald. Daarna startte ze met de opleiding social work, maar besloot om na een jaar te stoppen omdat dit niet de opleiding was waar Charly mee door wilde gaan. Op haar huidige studie zit Charly goed op haar plek. Ze heeft de keuze gemaakt voor people en business management omdat ze economie leuk vond en goed was in accountancy. Daarnaast vond ze het fijn dat het een brede opleiding is. Tijdens haar studie heeft Charly heeft de minor Nederlands gevolgd om haar Nederlands te verbeteren.

Momenteel is Charly op zoek naar een afstudeerstage. Naast het afstuderen is Charly bereid om ongeveer 1 dag per week mee te werken in het bedrijf. Tijdens het onderzoek vindt Charly het interessant om zich bezig te houden met het in kaart brengen van de processen, te analyseren en vervolgens de optimaliseren. Met uiteindelijk als doel dat er bepaalde processen geoptimaliseerd kunnen worden binnen een organisatie.

Woorden die Charly omschrijven:
- Makkelijk in omgang
- Zegt wat ze denkt
- Sociaal
- Spontaan

Charly is een student die spontaan is en makkelijk is in omgang met andere mensen. Zij komt sociaal en spontaan over. Charly vindt het belangrijk dat ze een stage vindt waar ze aan de gang kan met een onderzoek waar binnen het bedrijf iets mee wordt gedaan. Naast haar studie werkt Charly al jaren in de horeca en heeft dus veel ervaring in de service industrie. In haar vrije tijd speelt Charly toneel, gaat ze graag op stap met vriendinnen en vindt ze het leuk om naar festivals te gaan.

Charly is op zoek naar een afstudeerstage in regio Maastricht. Kan Charly binnen jouw organisatie aan de slag? Dan stel ik Charly graag aan jou voor!

Dit kan Charly voor je doen

- Processen in kaart brengen
- Processen analyseren
- Processen optimaliseren

Waarom je deze kandidaat in je team wil hebben

Charly heeft in haar derde jaar van de opleiding People and Business Management stage gelopen bij een bedrijf in zonnepanelen. Haar stage opdracht ging over procesmanagement. Het doel van deze opdracht was dat ze alle processen in kaart ging brengen en deze duidelijk uit ging werken. De taak van haar was om de processen volledig in kaart te brengen zodat het bedrijf achteraf de knelpunten hierin kon vinden. Door op verschillende afdeling mee te kijken en in gesprek te gaan met het personeel op de verschillende afdeling, kreeg ze een beeld van de werkwijze. Ze heeft aan de hand hiervan, maar ook van de lean cursus die ze op school heeft gevolgd, de processen in kaart gebracht en dit nogmaals besproken met de personeelsleden per afdeling. Zo zijn ze uiteindelijk samen tot het resultaat gekomen en zijn de processen voor het bedrijf in kaart gebracht. Aan de hand van deze procesbeschrijvingen heeft een collega in het bedrijf de knelpunten in de processen gezocht, hier is het bedrijf aan gaan werken.

In het tweede leerjaar heeft Charly met een projectgroep een investeringsproject beoordeelt en hier advies over geschreven. Het was de bedoeling dat de projectgroep een bedrijf zocht die een investering wouden doen en de groep deze ging beoordelen aan de hand van financiële cijfers etc. Vanuit deze uitwerkingen moesten ze een advies schrijven voor de meewerkende organisatie. De taken in het project liepen uiteen van bijvoorbeeld interviews afleggen met de organisatie tot de financiële analyse van het project. De projectgroep heeft samen met de organisatie besproken wat ze als investering in gedachte hebben en ze hebben van de organisatie verschillende cijfers over het bedrijf etc. ontvangen. Met deze informatie zijn ze verschillende zaken gaan berekenen zoals bijv. de terug verdien tijd en hebben ze een cashflow schema opgesteld. Ook hebben ze de rentabiliteitspercentages van het bedrijf berekend. Door het uitvoeren van deze berekeningen en het goed doen van onderzoek in de organisatie en de investering heeft de projectgroep een goed advies op kunnen stellen. Dit hebben ze aan de organisatie gepresenteerd en deze zijn hier ook verder mee aan de slag gegaan.