Taken voor een normale dag stage

Wat moet ik allemaal doen

Dit zijn mijn verantwoordelijkheden

Hi! Daar ben ik weer. Inmiddels loop ik al 3 weken stage bij BIConsult en heb ik het erg naar mijn zin!

De erste week was het natuurlijk erg wennen. Ik ben met iedereen kennis gaan maken en er komt natuurlijk veel op je af. Ik kreeg uitleg over mijn taken en de bijbehorende programma’s, maar het voornaamste wat ik wilde doen is m’n draai vinden in de eerste week.

Ik loop dus stage bij BIConsult, dit is een van de 20 bedrijven die allemaal onder 1 dak gevestigd zitten bij "The Human Network" in Utrecht. Lonneke (de marketing & communicatiespecialist van The Human Network) verzorgd voor al deze 20 bedrijven de marketing.

Sinterklaas en Kerstmis

Omdat ik in november ben begonnen kon ik al meteen meehelpen met de sinterklaas drukte. Ik ben Lonneke gaan helpen met alle 450 gedichten uitprinten, inpakken (met chocoladeletter) en deze versturen. Je zou denken dat het alleen om het inpakken van een chocoladeletter gaat, maar we zijn er in totaal 4 dagen mee bezig geweest omdat we steeds iets tekort kwam. Maar… het eindresultaat mocht er wezen. Iedereen vond het heel leuk gedaan en was zeer tevreden!

Voor de rest heb ik me beziggehouden met het smoelenboek. Dat houdt in dat ik op de website van BIConsult een aparte pagina heb aangemaakt met al onze 32 professionals tezamen met een biografie over hun expertise. Dit was meer werk dan ik had gedacht, want iedereen is natuurlijk heel druk met werk en je bent voornamelijk achter iemand aan aan het lopen voor de juiste informatie. Ik heb iedereen een aparte mail gestuurd, met het verzoek of ze een profieltekst wilden schrijven en natuurlijk een week erna een reminder gestuurd aan degenen die het nog niet hadden verstuurd. Zo ben je al gauw 3 weken bezig met een smoelenboek zonder dat je het in de gaten hebt.

Nadat we sinterklaas letters hebben verstuurd naar 450 consultants en klanten (van bijna alle 20 bedrijven) konden we alweer beginnen met de kerstvoorbereidingen. Hiervoor heb ik een uitnodiging voor het kerstdiner gemaakt en kerstkaartjes ontworpen voor onze consultants. Dit was, tot op heden, een stuk makkelijker dan het sinterklaas gebeuren!

In de tussentijd heb ik ook een content kalender gemaakt voor 2020. Dit kost meer tijd dan je op voorhand denkt, want je zult flink moeten brainstormen vanwege de factoren waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan je bereik, passende content vinden en dat het strategisch ingedeeld moet worden. Hier ben ik nog wel even zoet mee, want ik wil nog meer en nog betere content verzamelen en plaatsen. Verder heb ik de nieuwsbrief van november verstuurd en ben ik al bezig met informatie verzamelen voor de nieuwsbrief van december.

Mijn taken voor de aankomende weken:

  • Content plaatsen op social media
  • Nieuwsbrief schrijven voor december en januari en dezeook verzenden
  • Cv-template aanpassen en redigeren van consultants;
  • Website optimaliseren;
  • Contact met de consultants (interviews, mailverkeer, etc.)

Dit is in het kort wat mijn bezigheden waren in de afgelopen 3 weken en wat mij te wachten staat tot eind januari en natuurlijk kunnen er altijd taken bijkomen dus ik ben benieuwd!

Ik zie jullie bij mijn volgende blog!