Startersfunctie Relatiebeheerder

Je gaat aan de slag als tactisch inkoper

Dit ga je leren

Kun jij overzicht creëren? Is inkopen jouw tweede natuur en ben je een doener?! Wij gaan graag met je in gesprek over onderstaande vacature. Wij zijn een landelijke technische groothandel voor de bouw, een echt familiebedrijf en samen maken wij het verschil. En wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor een nieuwe functie binnen onze organisatie.

Maar wat ga je eigenlijk doen?

De tactisch inkoper is verantwoordelijk voor het plannen, uitvoeren, bewaken en indien nodig aanpassen van de taken welke behoren tot het team Leveranciersrelaties (LR) binnen de afdeling Assortiment & Inkoop. Hierin handelt de tactisch inkoper zelfstandig en proactief en heeft een ondersteunende en adviserende rol. De inkoper vervult een spilfunctie tussen leverancier en de interne klant, waarbij zij of hij verantwoordelijk is voor het onderhouden van de relatie met leveranciers.

Dit is een dynamische en afwisselende functie met veel taken. Naast diverse ad-hoc werkzaamheden, zijn dit vaste taken:

ü Je zoekt pro actief, op basis van je kennis van de markt en de tot je beschikking staande data, naar tijdelijk en blijvend voordeel op basis van total cost of ownership.

ü Je denkt na over slimme analyses die laten zien waar in het assortiment nog winst te behalen valt en onderhandelt met leveranciers om het beoogd voordeel te realiseren.

ü Indien assortiments- en/of leverancierswijzigingen het rendement kunnen verbeteren en of bijdragen aan onze te reduceren milieubelasting, deel je die informatie met team Assortimentswisselingen, zodat deze de verkoopkansen kan toetsen.

ü Je neemt aanvragen van commerciële afdelingen in behandeling die behoefte hebben aan speciale project prijzen. Bij factuurverschillen ondersteun je de administratie om via je contacten tot een oplossing te komen.

Jouw vaste werkplek is op ons centrale kantoor in Delfgauw. In deze functie heb je veel vrijheid. Wij denken dat je meer dan 32 uur per week samen met ons gaat werken om deze functie je volledig eigen te maken.

Dit ben jij

In de uitvoering van al deze taken is een grote mate van zelfstandigheid, flexibiliteit en nauwkeurigheid vereist. Je staat stevig in je schoenen en je kunt je goed staande houden in een commerciële en dynamische omgeving.


En verder:

Voel je je thuis in de informele bedrijfscultuur van een familiebedrijf en heb je/ben je:

- HBO werk en denkniveau
- Affiniteit met de sector
- Analytisch
- Ruime kennis van Excel
- Service gericht
- Pro-actief
- Creatief


Dit bieden we jou.

Werken in een hecht team met betrokken collega’s;
Een organisatie met veel enthousiasme, no-nonsense mentaliteit en korte lijnen;
Een functie die je zelf vorm kunt geven;
We investeren in vakkennis met opleiding en training.

Over dit bedrijf

De organisatie is de technische groothandel die gaat voor het maximale resultaat van klanten. Hun klanten kunnen bouwen op het assortiment, deskundig advies en doordachte oplossingen. De organisatie bestaat uit zeven intensief samenwerkende familiebedrijven. ‘Landelijk opererend met regionale betrokkenheid’, is een belangrijk motto van deze krachtenbundeling. De combinatie van landelijke slagkracht met een sterke verbinding in regionale netwerken maakt de aanpak van de organiatie uniek in de branche.
group
250+ medewerkers
mood
Open en informeel
local_bar
Doorgroeimogelijkheden