Trainees aan het woord!

Hoe ervaart Pepijn zijn start bij StudentenBureau?

Traineeship ervaringen

Één van onze nieuwe collega's is gevraagd wat hij van zijn traineeship vindt..

Om ons aanbod zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de behoeften van toekomstige trainees, vroegen wij Pepijn hoe hij zijn eerste maanden bij StudentenBureau heeft ervaren. Hij is samen met twee andere toppers gestart aan het traineeship en deelt zijn bevindingen tot nu toe!

Na 3 maanden in dit traineeship kan ik alleen maar volmondig beamen dat ik ontzettend veel heb geleerd! Ik heb eind vorig jaar mijn opleiding Digital Business Concepts afgerond en heb de ambitie om me verder te ontwikkelen in de sales. Ik heb al tijdens mijn afstuderen het meet-us event bijgewoond van SudentenBureau en was meteen super enthousiast over de goede sfeer en energie. Ook een functie als accountmanager leek mij erg tof! Het werken met en voor jonge mensen spreekt me daarnaast aan en past in deze fase van mijn loopbaan ook heel goed bij me.b077XwVrcVLbaV4hDGFIY01d0MqkNVZ0yfKcYZC6.jpg

Het traineeship bestaat uit veel coaching on the job, omdat je simpelweg het sales vak alleen maar écht kan leren door het te doen. Ik ben daarom vanaf de eerste week meteen mee op pad gegaan met mijn persoonlijke coach. Meteen veel in gesprek met studenten en bedrijven, in combinatie met trainingen over telefonische acquisitie, sales technieken en coaching van mijn manager maakte dat ik me na een maand helemaal klaar voelde voor het echte werk. Nadat ik mijn praktijk assessment had behaald mocht ik na de eerste maand in mijn eigen auto (overigens ook erg chill) op weg naar mijn eerste, zelf gemaakte klantafspraak. In het traineeship leer ik veel over sales, maar zeker net zo veel over mezelf. Ik heb nu al stappen gemaakt in mijn professionele ontwikkeling. Een aantal werkzaamheden gingen me van nature heel makkelijk af en daar kon ik meteen mee scoren. Andere zaken vind ik lastiger. Ik heb geleerd om die ook te bespreken en hier acties op uit te zetten.

Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan en heb het ook ontzettend naar mijn zin met mijn collega’s. We kijken wel allemaal uit naar de komende borrels, BBQ’s en feestjes! Nu er weer wat meer mag, staat ook het eerste uitje al op de planning. Je merkt dat hier intern veel aandacht aan wordt besteed.

Ik ga vol energie de komende 3 maanden tegemoet, waarin ik zelfstandig aan de slag kan gaan in mijn eigen rayon. Dit zie ik als een toffe uitdaging die me op scherp zet en veel energie geeft.