Wat is een stage

Een stage is een onderdeel van een opleiding waarbij je in de praktijk leert. Je gaat de opgedane kennis van school in praktijk brengen. Dit onder begeleiding van een begeleider vanuit school en vanuit je stageplek. Bij grotendeels van de opleidingen duurt de stage 5 maanden. De eerste stageperiode van het schooljaar begint rondom 1 September, de tweede start rondom 1 Februari. Sommige opleidingen werken met afwijkende stageperiode, bijvoorbeeld een geheel schooljaar.

Wat is een meeloopstage?

In de meeloop- of meewerkstage doe je werkervaring op door je kennis toe te passen in de praktijk. Deze stage vindt vaak in het tweede of derde leerjaar plaats. Opleidingen vereisen binnen deze stage dat je meewerkt. Bij sommige studies wordt vereist dat je 100% van je tijd meewerkt. Bij andere studies is er een verdeling, zoals 50% meewerken en 50% onderzoek.

Wat is een afstudeerstage?

De afstudeerstage vind plaats aan het eind van je opleiding. Tijdens de afstudeerstage doe je een afstudeeropdracht of schrijf je een scriptie. Vaak bepaal je in samenwerking met je begeleider(s) een onderwerp waarover je uitgebreid verslag doet, dit verslag is het eindproduct van de stage.

Op zoek naar een stage?

Ben je nog op zoek naar een stage? Wij zijn er om je te helpen. Schrijf je snel in of kijk bij onze stages of afstudeerstages om je ideale stage te scoren.

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.