Je beoordelaar gaat je geen extra punten geven omdat je wel een héle goede kleur geel hebt uitgekozen voor je voorblad, maar ...

Waarom de opmaak van je scriptie super belangrijk is!

Het opmaken van je scriptie voelt vaak als iets wat je in het laatste moment nog even doet. Je hoeft er geen kunstwerk van te maken, maar het is wel verstandig om wat tijd eraan te besteden. Waarom en hoe? Dat lees je hieronder!

*Heeft je school richtlijnen voor de opmaak? Volg die dan altijd!

Waarom is de opmaak zo belangrijk?

Je beoordelaar gaat geen extra punten uitdelen omdat je wel een héle toffe kleur geel hebt uitgekozen. Maar een goede opmaak zorgt ervoor dat jouw stuk beter te lezen is én dat de boodschap die je wilt overbrengen beter aankomt bij de beoordelaar.

Het maakt echt niet uit dat je geen Adobe InDesign professional bent, maar neem ten minste wat tijd om je Microsoft Word skills op je document los te laten. Weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder een aantal tips!

Opmaaktips

Maak onderscheid in de titels van paragrafen & hoofdstukken

1. Marktonderzoek, 1.3 Fieldresearch, 1.3.5 Conclusie. Je hebt waarschijnlijk verschillende ´trappen´ in je kopjes. Zorg dat ze allen een andere opmaak hebben zodat meteen duidelijk is hoe alles is gestructureerd. Bijvoorbeeld:

  • 1. Marktonderzoek

  • 1.3 Fieldresearch
  • 1.3.5 Conclusie

Geef je proces goed weer

Het proces dat je hebt doorlopen is de rode draad van je onderzoek, het is dus super belangrijk dat de beoordelaar dit snapt. Een idee is dan ook om het proces te verwerken in een schema. Zo is je gehele proces in één oogopslag duidelijk.

Maak tussenpagina´s

Maak voor élk hoofdstuk een tussenpagina. Dat is een blad speciaal voor de titel van het hoofdstuk. Zo is het voor de lezer meteen duidelijk dat je in de volgende fase bent van je onderzoek. Dit kan je aantal pagina´s flink omhoog brengen, dus check even of dat bij het totaal aantal pagina´s wordt geteld!

Zwart, wit, en …

Gebruik voor de opmaak een extra kleur in je document. Zo wordt het geen saaie compositie van zwarte letters op een witte achtergrond, maar zit er iets meer leven in je scriptie.

Douwe van Schie

Eind juni 2017 ben ik afgestudeerd bij de Avans in Den Bosch. Op dit moment rijd ik met mijn Volkswagenbus door Zuid-Europa én schrijf ik als heuse ‘buitenlandcorrespondent’ regelmatig artikelen over het stage lopen. Dit vanuit ervaringen van meer dan 2000 studenten. Om er zeker van te zijn dat je geen van de artikelen mist, volg StudentenBureau op LinkedIn, Facebook én Instagram.

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.