Nog geen stage gevonden?

Hieronder een aantal waardevolle tips!

Tips voor het zoeken van een stage

Over een aantal maanden start de stageperiode alweer. 52% van de studenten vindt het lastig om een geschikte stage te vinden. Een geschikte stage zoeken is dan ook een proces waarbij de uitdrukking ‘de reis is belangrijker dan de bestemming’ jammer genoeg niet geldt. Het is een periode van eindeloos scrollen op het internet en wachten op reactie. Om je te helpen heb ik een aantal tips voor deze zoektocht!

Begin optijd met het zoeken naar je toekomstige stage

Wanneer je nog niet bent begonnen met het zoeken naar een stage voor bijvoorbeeld februari: begin zo snel mogelijk! Gemiddeld start een bedrijf 13 weken voor de startdatum met het zoeken naar de juiste stagiair. Daarnaast is het zoeken van een stage een lang proces. Voor het vinden van een stage moet je gemiddeld 10 brieven versturen, 5 telefoontjes plegen en 3 gesprekken voeren.

LinkedIn

LinkedIn is een toegankelijke manier om je gehele netwerk te laten weten dat jij op zoek bent naar een stage. Daarnaast is het zo dat wanneer iemand uit je netwerk het bericht interessant vindt of deelt, het bericht ook wordt getoond aan personen buiten je eigen netwerk. Een snelle manier om veel personen te bereiken dus!

Je opleiding

Studenten vinden een passende stageplek het vaakst via school. Een aantal opleidingen in Nederland hebben een ‘stagebureau’, maar ook wanneer dit niet het geval is kan je opleiding enorm hulpzaam zijn.

Honderden studenten van jouw opleiding hebben ook ooit naar een stage gezocht. Deze hebben allen waardevolle ervaringen opgedaan in verschillende organisaties. Vraag in een Facebookgroep van het jaar boven je of van oud-studenten naar aanbevelingen voor stagebedrijven. Daarnaast heb je de docenten. Deze weten exact hoe jouw opleidingstraject eruit ziet en hebben vaak een groot netwerk met professionals in jouw vakgebied. Stuur ze een mailtje, wie weet kunnen ze je wel helpen bij het zoeken naar een stage.

Stagebemiddelaars

Last but not least: stagebemiddelaars. In Nederland zijn er verschillende stagebemiddelaars die al jaren studenten bemiddelen en begeleiden in de zoektocht naar een stage. Daarnaast zijn stagebemiddelaars vrijwel altijd gratis voor de student! Gratis persoonlijke hulp dus.

Bij StudentenBureau helpen we elk jaar 1500 studenten aan een stage. De studenten geven ons gemiddeld een 8,5. Ben je nog op zoek naar een stage, schrijf je dan snel hier in.

Bron: Nationale Stagemonitor, 2017

Douwe van Schie

Eind juni 2017 ben ik afgestudeerd bij de Avans in Den Bosch. Op dit moment rijd ik met mijn Volkswagenbus door Zuid-Europa én schrijf ik als heuse ‘buitenlandcorrespondent’ regelmatig artikelen over het stage lopen. Dit vanuit ervaringen van meer dan 2000 studenten. Om er zeker van te zijn dat je geen van de artikelen mist, volg StudentenBureau op LinkedIn, Facebook én Instagram.

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €300 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €300 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.