Wat doe je als je te weinig werkzaamheden hebt?

‘Rotklusjes’ of te weinig werkzaamheden?

Uit de Nationale Stagemonitor blijkt dat veel stagiairs klachten hebben over de werkzaamheden die ze moeten uitvoeren op stage. Te veel werk, te weinig werk, of je moet 'rotklusjes' uitvoeren. Daarom deze week een blog over hoe je problemen op het gebied van de werkzaamheden aanpakt!

Geef het aan

Wanneer je ergens een slecht gevoel over hebt, kaart het dan aan bij je stagebegeleider. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar niemand heeft er baat bij als jij ongelukkig bent op stage. Wanneer je het probleem aan wilt geven is het verstandig om een voorstel te maken van hoe je het probleem het liefst op zou lossen. Bijvoorbeeld welke werkzaamheden je graag op wilt pakken, of welke werkzaamheden je juist wilt laten vallen.

Proactiviteit

Zit je nog steeds wel eens over Facebook te scrollen omdat je te weinig werk op je bord hebt? Ben dan proactief. Worden er tijdens een meeting werkzaamheden verdeeld. Geef dan aan dat jij tijd hebt om taken op je te nemen of iemand hierbij te ondersteunen! Zie je dat een collega het heel druk heeft? Geef aan dat je tijd over hebt en dat je graag een handje helpt waar kan. Zie je een kans voor je stagebedrijf? Vraag aan je stagebegeleider of je onderzoek mag gaan doen naar dat onderwerp.

Kortom: wanneer je stagebegeleider geen werk voor je heeft creëer je zelf werk!

Kaart het aan bij een andere partij

Lossen de bovenstaande punten het probleem niet op? Check dan of er andere personen zijn waarbij je het aan kan kaarten. Bijvoorbeeld je begeleider van school. Heb je je stage geregeld via een bemiddelaar? Dan kan je contactpersoon bij dat bedrijf je ook vast helpen!

Hebben de bovenstaande punten je problemen niet opgelost? Kijk dan of er andere personen zijn waarmee je het probleem kan bespreken. Denk hierbij aan je begeleider van school of een van je collega´s op je stagebedrijf. Heb je jouw stage geregeld via een stagebemiddelaar? Dan kan je contactpersoon daar je ook vast een handje helpen!

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.