Nooit tijd of alwéér de afspraak verzet?

Krijg je niet genoeg of geen begeleiding tijdens de stage?

Stage lopen heeft twee kanten; aan de ene kant werk je of ben je bezig met een opdracht voor het bedrijf. Aan de andere kant ben jij daar om te leren. Begeleiding is een essentieel onderdeel in dit leerproces. Het zou enorm jammer zijn als je dit niet genoeg krijgt tijdens je stageperiode. Daarom beantwoord ik in deze blog de volgende vraag: wat doe je als je niet genoeg begeleiding krijgt?

Plan een vast moment in

Heeft je stagebegeleider het altijd te druk, is de agenda altijd vol, of is er geen tijd voor je wanneer je een vraag hebt?

Zorg dan dat je één of meerdere vaste momenten inplant met je stagebegeleider. Bijvoorbeeld elke maandag- en donderdagochtend om 10:00 uur. Op deze manier staat het altijd vast in de agenda van je begeleider, zo kan deze hier altijd rekening mee houden.

Check voor een ander aanspreekpunt

De bovenstaande tip niet gelukt, of worden de vaste momenten niet nagekomen? Ga na of er andere aanspreekpunten zijn binnen de organisatie. Bij grotere organisaties worden de stagiairs vaak via een speciale afdeling of via HR geregeld. Je kunt deze afdeling altijd een mailtje sturen waarin je de situatie uitlegt en aangeeft hoe jij de situatie graag zou willen zien.

Heb je jouw stageplek geregeld via een stagebemiddelaar? Stuur een berichtje naar jouw contactpersoon, wellicht kan deze iets voor je betekenen! Ook deze partij weet hoe belangrijk de begeleiding is tijdens de stage.

Praat erover met je begeleider van school

Nog steeds te weinig begeleiding? Dan kun je het altijd bespreken met de begeleider vanuit je school. Bij verschillende opleidingen/scholen zal deze begeleider echt wel in actie komen. Want deze weet ook hoe belangrijk de begeleiding is in de stage.

De essentie van het verhaal; speak up! Je bent niet zomaar een stagiair die daar werkzaamheden komt uitvoeren. Je bent een student die het bedrijf komt helpen met frisse ideeën terwijl zij jou de weg wijzen in hun business. De stageperiode is een enorm leerzame periode en daarbij is goede begeleiding een enorm belangrijk deel!

Douwe van Schie

Eind juni 2017 ben ik afgestudeerd bij de Avans in Den Bosch. Op dit moment rijd ik met mijn Volkswagenbus door Zuid-Europa én schrijf ik als heuse ‘buitenlandcorrespondent’ regelmatig artikelen over het stage lopen. Dit vanuit ervaringen van meer dan 2000 studenten. Om er zeker van te zijn dat je geen van de artikelen mist, volg StudentenBureau op LinkedIn, Facebook én Instagram.

Waarom jouw stage via StudentenBureau?

Ieder jaar vinden 1.500 HBO- en WO studenten een stage, afstudeerstage of studiegerelateerde bijbaan via StudentenBureau. Wij helpen je om de juiste stageplek te vinden. Want zit je op de juiste plek? Dan ontwikkel jij jezelf sneller én lever je meer frisse ideeën op voor jouw stagebedrijf.

Stagevergoeding

Minimaal €400 stagevergoeding

Wij werken alleen met bedrijven die jou goed belonen tijdens je stage. Daarom garanderen wij minimaal €400 stagevergoeding per maand.
Reistijd

Maximaal 1 uur reizen

We hebben stages door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt!
Persoonlijke bemiddeling

Persoonlijke hulp

Jouw persoonlijke stagecoach helpt je bij alles: van je CV tot solliciteren en coaching tijdens je stage.
Goedkeuring verzekerd

Zeker van je goedkeuring

We kennen de eisen van jouw school en houden hier rekening mee.